Bayburt Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, veda etti

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, birliğin bugün yapılan olağan genel kurul kongresinde aday olmadı. Karaman, kongrede bir konuşma yaparak, çalışma arkadaşlarından ve esnaftan helallik istedi.

Bayburt Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, veda etti

Bayburt Postası - 25 yıldır odalar birliği başkanlığını sürdüren Selahattin Karaman, bugün yapılan genel kurulda aday olmayarak görevine veda etti. 

Yarım asra yakındır hizmet ettiği sanayi esnafının 'Selahattin Usta'sı, Bayburt'taki tüm esnafın ise sevip, saydığı 'Selahattin Başkanı' kongrede bir veda konuşması yaptı. 

Esnaf odaları birliğine başta binası olmak üzere çok şey kazandıran Selahattin Karaman, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin geçmişine uzanan konuşmasında Ali Rıza Aydoğdu döneminden bahsetti. Binanın yapılışına ön ayak olan Ali Rıza Aydoğdu'nun binanın hizmet vermeye başlamasını göremediğini hatırlatan Karaman, Aydoğdu'nun bina bitmeden öleceğini kendisine söylediğini, öyle de olduğunu ifade ederek, kendisini rahmetle andı.

Bayburt'un il olmasıyla kurulan ilk odalar birliği yönetiminde Bayburt Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı olarak yer aldığını ve o gün bugün esnaf odaları yapısının içerisinde olduğunu söyleyen Karaman, arsayı dönemin Belediye Başkanı Muammer Daştan'ın verdiğini, 1995 yılında odalar birliği başkanı seçildiğini ve binanın bitirilişinin kendine nasip olduğunu söyledi.

Ankara'da yaptığı görüşmelerle Bağ-Kur'u kiracı olarak binaya aldığını ve odalar birliğinin kendisini sürdürebilirliğine önemli katkı sunduklarını söyleyen Karaman, hem yurt tarafından, hem de düğün salonundan alınan kiraların odalar birliğine önemli katkı sunduğunu kaydetti. 

Binada kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin emeğinin çok olduğunu hatırlatan Karaman, yeni seçilecek yönetimden binaya ve odalarda görev yapan 6 genel sekretere sahip çıkmalarını istedi.

Yeni yönetimin her zaman yanında olduğunu söyleyen Karaman, görev yaptığı gelmiş geçmiş tüm yöneticilerine de teşekkür edip, herkesten helallik isteyerek, kendisi de tüm çalışma arkadaşlarına hakkını helal ettiğini dile getirdi.

Övgüyle bahsetti, oltu tesbihi hediye etti

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da Selahattin Karaman ile çok uzun yıllardır görev yaptıklarını belirterek, Karaman'dan övgü ile bahsetti. 

Karaman'ın hem işinde, hem yaptığı görevde, hem de aile hayatında örnek alınabilecek bir insan olduğunu ifade eden Rasim Fırat, bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. 

Fırat, Karaman'a oltu taşından yapılmış tespih hediye etti.  

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.