Aşçılık kursiyerlerine sertifikaları verildi

Bayburt Valiliği’nin himayesinde SODES kapsamında yürütülen 10 projeden biri olan “SODES’le Bir Kapı Araladık” projesi kursiyerlerine sertifikaları verildi.

Aşçılık kursiyerlerine sertifikaları verildi
Bayburt Postası - Tuzcuzade Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “SODES’le Bir Kapı Araladık” projesi kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika dağıtım törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, İL Milli Eğitim Müdürü Soner Can, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Tuzcuzade Mahallesi Muhtarı Yusuf Öztuna, Tuzcuzade Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kurban Atmaca ile kursiyerler katıldı.

Vali Pehlivan Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen SODES projelerinin gerek meslek edindirme gerekse mesleki becerilerin geliştirilmesine yönelik önemli katkılar sağladığını söyledi. Bunların yanı sıra SODES projelerinin sosyal ve kültürel faaliyetlere de destekler sağladığını belirten Vali Pehlivan, “Bugün belgelerini takdim edeceğimiz “SODES’le Bir Kapı Araladık” projemiz başarıyla tamamlanmış durumda. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Pehlivan nitelikli aşçı ihtiyacını karşılamaya yönelik hayata geçirilen projenin sadece kadınlar değil herkes açısından önemli olduğuna değinerek, “Aşçılığı sadece bir meslek olarak görmemek lazım. Günlük hayatımızda da en azından temel düzeyde bilgi sahibi olmamız gereken bir konu. Besinlerin orantılı ve standartlara uygun bir şekilde bütünleştirilerek yemeğe dönüştürülmesi insan sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Sağlıklı beslenmek de sağlıklı yaşam demektir.” diye konuştu.

Vali Pehlivan kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek sertifikaların hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerle ise eğitimler sırasında önemli kazanımlar elde ettiklerini belirttiler.

Kalifiye aşçı ihtiyacını karşılamak, kadınların sosyo-ekonomik durumlarına olumlu katkı sağlamak amacı taşıyan proje kapsamında yirmi kadına alanında uzman eğitimciler tarafından aşçılık eğitimi verildi. Haftanın 4 günü 3’er saatlik eğitimler şeklinde gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarında; yapılan yemekler Muhtarlık ve Dernek Başkanlığı tarafından tespit edilen dar gelirli ve yaşamını yalnız sürdüren kişilere dağıtıldı. Her kursiyere günlük 20 TL harçlık verilen proje ile ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri tarafından aile, toplum, çocuk gelişimi ve güvenliği alanında bilinçlendirme seminerleri de düzenlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.