Ankara Derneği, yeniden ‘Bayram’ dedi

Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin olağan kongresi gerçekleşti.

Ankara Derneği, yeniden ‘Bayram’ dedi
Bayburt Postası - Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin olağan kongresi gerçekleşti. Mevcut başkan Adnan Bayram tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçildi. Bayram’ın yönetim kurulunda ise Aydın Temuçin, Yaşar Daştan, Ömer Ödünç, Yakup Aksoy, Ali İhsan Kılıç ve  Recep Bayram yer aldı.

Dernek merkezinde yapılan kongrenin ardından bir teşekkür konuşması yapan Başkan Bayram, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, derneğin geçmişe yönelik borçlarının tamamının ödendiğini söyledi. Ankara’daki Bayburtlu gençlerin dernekte daha aktif görevler alması yönünde çalışmalar yürütüldüğüne de değinen Bayram, öğrencilere verilen bursların artırılacağını kaydetti.

Yönetim kurulunun her yeni dönemde daha çok gençleştirilerek derneğin tecrübelerle donanmış genç bir kadroya emanet edilmesini arzuladığını söyleyen Bayram, “Genç kadro Bayburt’umuza ve hemşehrilerimize bir dinamizm kaynağı olacaktır. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Ankara'da bulunan çok sayıda köy derneği ve Karadeniz Dernekleri'nin (KARDER) yöneticilerinin başkan Adnan Bayram başkanlığında oluşan yönetime destek verdiği kongrede, Emekli Albay Atilla Güler, Bayburtlu’nun tarih boyu hassasiyetleri yüksek bir toplum olmasına dikkat çekerek, dernek ve dernekçiliğin önemi hakkında görüş bildirdi.

Derneğin kuruluşundan bu güne önemli hizmetleri bulunan Atilla Değirmencioğlu’nun dernek tarihine ışık tutarak, yönetime maddi ve manevi destek verilmesinin önemli olduğunu vurguladığı kongrerede, eski müftü ve Gölbaşı Bayburt Derneği Başkanı Yüksel Kaymak ise çalışma hayatından edindiği tecrübelerle dinleyicilere ders niteliğinde tavsiyelerde bulunarak, sivil toplum kuruluşlarında hayırlı işlere imza atmanın bir ibadet olduğunu belirtti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.