Anadolu Gençlik'ten '28 Şubat' sempozyumu

Anadolu Gençlik Bayburt Şubesi tarafından "28 Şubat'ın Kültürel, Yerel Sonuçları ve Kürt Meselesine Etkileri" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Anadolu Gençlik'ten '28 Şubat' sempozyumu
Bayburt Postası - Anadolu Gençlik Bayburt Şubesi tarafından "28 Şubat'ın Kültürel, Yerel Sonuçları ve Kürt Meselesine Etkileri" konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyuma konuşmacı olarak Refah Partisi Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş, Edebiyatçı-yazar Ali Haydar Haksal ve hukukçu Ebubekir Coşkun katıldı.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış konuşmasında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Faris Tütüneken, Erbakan'ın izinde olduklarını kaydederek, "Onu ve büyük mücadelesini anmaya devam edeceğiz" dedi.

Erbakan'ın, şefkati, merhameti ve hak davayı iktidara taşıyan kişi olarak niteleyen Tütüneken, Erbakan'ın fikirlerinin gelinen süreçte haklı çıktığını ve yaşadığı müddetçe İslam'ın gür sesi olduğunu söyledi. 

Moderatörlüğünü Hüseyin Akdemir'in yaptığı sempozyumda ilk konuşmayı Edebiyatçı-yazar Ali Haydar Haksal yaptı. Türk siyasetinde Milli Görüş hareketine gelinen süreci anlatan Haksal, dünyadaki milliyetçilik akımları ile birlikte Osmanlı Devleti'nde İttihatçıların ayaklandığını ve devletin yıkılmasında öncü olduklarını belirtti. İttihatçıların önemli isimleri Enver, Talat ve Cemal Paşa'yı Osmanlı Devleti'ni yıkım sürecine sokmakla suçlayan Haksal, Cumhuriyet dönemini de yine kendince değerlendirdiği konuşmasında, Türkiye'deki Masonların faaliyetlerine değindi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Halkevleri'nin kurulmasıyla birlikte kökü dışarıda olan Mason localarını kapattığını söyleyen Haksal, Mustafa Kemal'in ölümünün ardından İsmet İnönü tarafından Mason localarının yeniden açıldığını ve ülkeye büyük zararlarının olduğunu belirtti. 

İnönü ve Menderes dönemini de değerlendiren Haksal, Erbakan'ın milletin manevi değerlerine saygı duyan ve bu doğrultuda hizmet eden bir devlet adamı olduğunu ifade etti. 
28 Şubat dönemi davalarından örnekler veren hukukçu Ebubekir Coşkun ise, 28 Şubat'ta ortaya atılan Hizbullah davalarının Milli Gençlik Vakfı ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını ama bunun başarılamadığını kaydetti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la olan anılarını anlatan Refah Partisi Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş ise, günümüz terör olaylarını da değerlendirdiği konuşmasında, terör örgütü ile masaya oturulan ve anlaşmalar yapılan Çözüm Süreci'nin bir ihanet projesi olduğuna dikkat çekti.

Sempozyuma Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Memur-Sen Başkanı Fikret Özbey, Müs-Der Başkanı Adil Kacır, İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat ve vatandaşlar katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.