Akşarlılar belde olmak için harekete geçiyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan belediyeler kanunu ile Bayburt’ta köye dönüşen beldelerden biri olan Akşar Köyü’nün tekarar belde olması için gurbetteki Akşarlılar mücadele başlatacak.

Akşarlılar belde olmak için harekete geçiyor
Bayburt Postası - İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan belediyeler kanunu ile Bayburt’ta köye dönüşen beldelerden biri olan Akşar Köyü’nün tekrar belde olması için gurbetteki Akşarlılar mücadele başlatacak.

İstanbul, Bursa, Bayburt’ta yaşayan Akşar köylüleri, İstanbul Akşar Köyü Derneği çatısı altında köye dönüştürülen eski beldeleri için harekete geçiyor.

Yaklaşık 2 yıl önce İstanbul Kartal’da kurdukları dernekle gurbetteki Akşarlıları bünyesinde toplayan ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirerek gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışan dernek, şimdi de köye dönüşen eski beldelerini tekrar belde yapmak için yoğun bir mücadele içerisine girecek.

Dernek Başkanı Ali Osman Çolak konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, köyde ve gurbette olan hemşehrileriyle irtibata geçtiklerini ve beldelerini nasıl geri kazanacakları konusunda istişareler yaptıklarını belirterek, “Daha önce belediye olan köyümüz tekrar belediye ye dönüşmesi için ne yapabiliriz dedik ve karar aldık. Bir çalışma yapmaya başladık. İlk önce sosyal medyadan örgütleşerek daha sonrada büyüklerimizden destek alarak, hukuksal bir çalışma yapmak istiyoruz. İlk önce sayın vekilimize, bakanımıza ve sayın Cumhurbaşkanımıza kadar konuyu arz etmek edeceğiz. Ama bizlerin desteğe ihtiyacı var. Bu desteği sadece köylülerimizden değil tüm Bayburtlulardan istiyoruz.  Bizim köyümüzün belde olması Bayburt’umuz içinde faydalı olacaktır. Ben ve benim gibi bazı arkadaşlarımın da şartlar el verdiği takdirde köyümüze geri dönüş yapma isteği var. İnşallah bunu da gerçekleştirerek köyümüzü tekrar belde yapmak istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.