Aile Yaşam Merkezi'nden Kan Bağışı Bilgilendirme Eğitimi 

Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi ve Türk Kızılay’ı Bayburt Şubesi işbirliği ile kadınlara yönelik olarak kan bağışı bilgilendirme eğitimi düzenlendi. 

Aile Yaşam Merkezi'nden Kan Bağışı Bilgilendirme Eğitimi 

Bayburt Postası - Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Turgay Burul tarafından verilen eğitime Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli,  belediye meclis üyeleri Meryem Kılıç ve Ayşegül Aydın, Kızılay Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik, Hukuk İşleri Müdürü Berna Erengil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Beyza Uçurum ile Bayburtlu kadınlar katıldı.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün Kızılay Kan Merkezi'nden çok değerli bir arkadaşımız burada sizlere bu konularla ilgili yeteri kadar bilgi aktaracak. Hayatın her döneminde insan hayatını yakından ilgilendiren kan bağışı konusu hassas bir konu. Gerçekten bugün çevremize baktığımız zaman kendi içimizden birilerinin hayatını direkt olarak etkileyen kan konusunda çok duyarlı olmak zorundayız. Kan bağışında kendi parçanızdan bir şeyler verirken diğer taraftan bazılarını da hayat bağladığınızı unutmamamız gerekir. Kan bağışında hassas olmamız gerektiğini ve doktor beyinde anlattıklarını yakinen takip ettiğimiz zaman ne kadar doğru bir iş yaptığımızı göreceğiz diye düşünüyorum.  Allah bizleri kana ihtiyacı olacak konuma getirmesin. Ama getirdiği zamanda bize düşen en iyi şekilde tedbirlerimizi alarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmak zorunda olduğumuzun bilincinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Turgay Burul tarafından kan bağışının önemi konusunda katılımcılara eğitim verildi. 

Program sonrası  tüm katılımcılar Bayburt’ta bulunan Kızılay Kan Bağışı Aracına giderek kan verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.