13. Bilgi Yarışmasının birincisi Armutlu köyünden

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin organize ettiği Geleneksel Bilgi Yarışmasının birinciliği Armutlu Köyü Derneği, ikinciliği Pınarcık Köyü Derneği, üçüncülüğü Kavacık köyü derneği kazandı.

13. Bilgi Yarışmasının birincisi Armutlu köyünden
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin organize ettiği Geleneksel Bilgi Yarışmasının 13.'sü İstanbul Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Gençlik Kolları'nın düzenlediği yarışmaya dernekler ilköğretim 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıftan birer öğrenci ile katılım sağladılar. “Bilgiler Yarışıyor, Gençler Kaynaşıyor” adı altında düzenlenen 13. Bilgi Yarışmasının sorularını ise Final Okulları hazırladı.

Yarışmaya bu yıl 22 dernek katıldı. Armutlu, Arpalı, Aşağı Çımağıl, Aydıncık, Balca, Danişment, Değirmencik, Elmalı, Eymür, Gökçedere, Güneşli, Helva, İğdir, Karayaşmak, Kavacık, Masat, Ozansu, Pınarcık, Sancaktepe, Sarıhan, Yukarı Kırzı, Petekkaya köy derneklerinin katıldığı yarışmada birinciliği Armutlu Köyü Derneği, ikinciliği Pınarcık Köyü Derneği, üçüncülüğü Kavacık köyü derneği kazandı. 

Programda Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mücahit Köse, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Temür birer konuşma yaptılar. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da katılarak bir konuşma yaptı. Hicabi Durmuş tarafından Bahadır'a plaket takdim edildi. 

Bahçelievler Meclis Üyesi Baki Aktaş ise yarışmaya katılan köy derneği temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.