Karla abartılmış bir ayışığı, tekdüze hüzünle geçilen ıssızlık, yalnızlık bakar camından otobüsün…

İşte böyle gecelerde üşüşür başına insanın yaşam döngüleri, öngörüleri.  Cam sineği gibi olur o zaman, öteleri görür de geçemez, geçme çabasından da geçemez

İçine döner bu kısırdöngüden bıkkın, bağrına basar can yoldaşı bir şiiri.

Keşke içeydim de der pişmanlıkla. İçki kovar yalnızlığı çünkü, esrikliği kor onun yerine. İçkiye karşıdır bundan dolayı yalnızlık.

***

Biz kavuştuk da gelinmez yola mı gitti yalnızlıklarımız? Koptuk mu büsbütün başkasının yalnızlığı mı oldular yoksa?

Yoo hiçbiri değil. Yalnızlıkların da bir iyeliği ve kişiliği var, onlar da birbirlerine kavuştular. Gelgelelim, biz ayrılırsak yeniden, onlar da ayrılacaklar. Alıp can sıkıntısını da yanlarına, gelip başımızı bekleyecekler  

Bunu böyle bilelim, gel ayırmayalım yalnızlıklarımızı. Onlar kendi alemlerinde sarmaş dolaş biz burada onlarsız mutlu kalalım.

***

Pantolonu Y harfi desenli, kalçalarında Y’ler oynaşıyor. Oyyyyyyy!

Yosmanın Y’sidir bu Y’ler öncelikle, sonra yaylanmanın Y’si düşmekte yâdıma. Yaman yaylanmaktadır çünkü, kırıtmaktan ötürü.

Başka Y’ler de düşünülür elbet; yırtın, yakınlaş, yokla, yılış. İlk ikisi bana yakışmaz, son ikisi çok ayıp çoook!

Oyyy Y’ler Y’ler. İki çatal sütun, iki yarım kürede Y’ler. Ardınızdan baktım bu doyumsuz seyre. Ve son Y olarak yolculuğun Y’si ile iyi yolculuklar dedim topunuza.

AKKIZ VE SALLI

E-devlet sorgulamasından çıktı üstsoyumda iki Öztürkçe ad. Bilmiyordum baba-dedemin babaannesinin Akkız olduğunu annemin anneannesi Cevriye Nenemin Sallı’dan doğduğunu.

Akkız ve Sallı… Akkız’ın anlamı belli, Sallı da ne ola ki diye meraklandım elbet. Salına salına gezen uzun boylu dedi sözlükler.

Akkız ve Sallı… Sallı sanki masallı… Akkız’ın çağrışımı övünç, güzellik.

Hep aktır bizim kızlarımız, hep salınırlar alımlıdırlar.

Akkız ve Sallı… Sallı Ahıskalı, Akkız Vağındalı.

Ben bilseydim baştan iki kızıma koyardım bu adları, şimdi hayıf hayıf üstüne.

Artık bizden sonraki kuşaklara vasiyetim olsun,  Akkız ve Sallı’lar mutlaka bulunsun geleceğimizde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.