Uzungöl buz tuttu

Doğu Karadeniz'de turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında gelen Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl ve gölü besleyen dere, soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Uzungöl buz tuttu
Doğu Karadeniz'de turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında gelen Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl ve gölü besleyen dere, soğuk hava nedeniyle buz tuttu.

Ülkedeki kar yağışı ve soğuk hava, doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Doğu Karadeniz'de de etkisini gösterdi.

Yaşamı olumsuz etkilemesine rağmen yörede özellikle Sümela Manastırı, Karagöl, Sera Gölü, Yedigöller ile buzul gölü ve yaylalarda güzel manzaralar oluşturan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, Uzungöl ile göle su sağlayan Haldızen Vadisi'ndeki derenin büyük bölümü dondu.
Bölgeyi kaplayan çam ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü, yaban hayatı, tertemiz havasıyla her mevsim turistlerden yoğun ilgi gören Uzungöl, çevresinin beyaza bürünmesi ve üzerinde oluşan buz kütlesiyle ayrı güzelliğe kavuştu.

Vadideki derenin üzerine yapılan bentlerde biriken suyun da donması, kartpostallık görüntü oluşturdu.

Suudi Arabistan'dan arkadaşıyla Uzungöl'e gezmeye gelen Abdullah Şehri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu doğal güzellikleri gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Türk halkını sevdiğini dile getiren Şehri, Türkiye ve Uzungöl'e tekrar geleceğini belirtti.

Arkadaşlarıyla bölgeyi gezen üniversite öğrencisi Mustafa İslam, Uzungöl'ün donmuş halini çok beğendiklerini ifade etti.

Yörede çarpık yapılaşmaya izin verilmemesini ve doğal güzelliklerin korunmasını isteyen İslam, dünyanın birçok ülkesini gezmesine rağmen bu güzelliği görmediğini kaydetti.

Kayserili Anıl Taştan, ilk kez Karadeniz'e geldiğini anlatarak, "Çok memnunuz, Uzungöl gerçekten harika. İnşallah bu doğal güzellik bozulmaz. Eminim yazın da bu kadar güzeldir. Yazın da gelmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Yasin Kırış da Trabzon'un çok güzel bir şehir olduğunu dile getirerek, "Uzungöl'ün buz tutmuş manzarası çok hoşuma gitti. İstanbul'da göremediğimiz manzaralar bunlar. Trabzon kesinlikle gezilmesi gereken bir yer. Kar kış olmasına rağmen her imkanı bulduk, yapmak istediklerimizi yaptık" dedi.

Öte yandan, ailece Uzungöl'e gelen yerli ve yabancı turistler, temiz havada manzara eşliğinde gezinti yapıp, göldeki ördekleri ekmek atarak besliyor. Uzungöl'de bol bol hatıra fotoğrafı çekip, kar topu oynayarak eğlenen turistler, göl çevresindeki tesislerde yöresel yemeklerden tatma fırsatı da bulabiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Uzungöl Buz Tuttu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.