Taksi duraklarına kütüphane kuruluyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Erzurum Şubesi Başkanı Naci Altay, Erzurum’daki taksi duraklarına kütüphane kuracaklarını söyledi.

Taksi duraklarına kütüphane kuruluyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Erzurum Şubesi Başkanı Naci Altay, Erzurum’daki taksi duraklarına kütüphane kuracaklarını söyledi. Altay, taksi duraklarına kütüphane oluşturma çalışması başlatmayı düşündüklerini, duraklarda yolcu bekleyen taksi şoförlerinin boş beklemek yerine kütüphaneden kitap alarak okuma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Oda başkanlığı olarak yolcu taşımacılığı yapan taksi esnafına eğitimler vereceklerini kaydeden Altay, yolculara nasıl davranılması gerektiğinden, kılık kıyafet uygulamasına kadar birçok düzenleme yapacaklarını dile getirdi. Altay, “Erzurum’daki 2 bin 180 taksi şoförü duraklarda boş oturmak yerine boş vakitlerini kitap okuyarak geçirecek. Kitap bilgi birikiminin vazgeçilmez bir parçası olup, insan gelişimine en çok katkı sağlayan araçtır. Geçmişte birçok büyüklerimiz başarılarının birçoğunu kitap okuma sayesinde kazanmışlardır. Osmanlı devletinin birçok hükümdarları kitap okuma sayesinde çoklu zeka alışkanlığı kazanmış olup, pratik zekaları sayesinde bir çok başarıya ulaşmışlardır. Maalesef günümüzde kitap okuma artık o kadar göz önünde olmamakla birlikte, insanların çoğu bilgi gereksinimine ihtiyaç duymamaktadır. Bu en büyük sebeplerinden biri gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu oluşan hantallıktır. Yani bir çok insanımız televizyon ve oyun bağımlısı haline gelip, bilgiye eksik kalmışlardır. Gelişmiş toplumların çoğu kitap okuma alışkanlığı sayesinde bugünkü konumlarını elde etmişlerdir. Bizler Fatih Sultan Mehmet’in Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız. Bize boş boş oturmak yakışmaz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.