Tabyalarda gazi ve şehit yakınlarına iftar yemeği

Erzurum Valiliği, tarihi Aziziye Tabyaları'nda şehit aileleri ile gazi ve yakınlarına iftar yemeği düzenleyecek.

Tabyalarda gazi ve şehit yakınlarına iftar yemeği

Erzurum Valiliği, tarihi Aziziye Tabyaları'nda şehit aileleri ile gazi ve yakınlarına iftar yemeği düzenleyecek.

Geçen yıl tarihi tabyalarda ilki düzenlenen iftar yemeğinin ikincisi, 19 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbi'nde (93 Harbi) Erzurumluların ve Nene Hatun'un kahramanlık destanı yazdığı Aziziye Tabyaları'nda 135 yıl aradan sonra şehit yakınlarıyla gazi ve yakınlarına iftar yemeği vermişti. İftar yemeğine Nene Hatun'un torunları Abduldakir Kırkgöz ile kızkardeşi Güler Yamanlı katılmıştı. Ramazan'da ikincisi düzenlenecek olan iftar yemeğine çok sayıda şehit ailesi ile gazi ve yakını katılacak.

Vali Ahmet Altıparmak, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları'nın Erzurum tarihi açısından önemli yeri bulunduğunu ifade etti. Erzurumluların yanı sıra şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin gezip görmesi gereken tarihi mekanlardan birisinin tabyalar olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, "Tabyalar, gezilip görülmesi ve ibret alınması gereken önemli tarihi mekanlarımızdan birisi. Erzurum'da yaşayan, Erzurum'u ziyaret eden herkesi mutlaka görmesi gereken bir yer. Şehit aileleri ve gazilerimize bu tarihi mekanda ikinci kez iftar yemeği vereceğiz" dedi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.