Şeker işçileri, Soma için iş bıraktı

Soma'da hayatını kaybeden 282 işçi için Türkiye yasta.

Şeker işçileri, Soma için iş bıraktı
Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Erzurum Ilıca Şeker Fabrikası'nda çalışan 250 işçi, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, ölen maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, dua etti.



Soma'da hayatını kaybeden 282 işçi için Türkiye yasta. Türk- İş'in yetkili olduğu Ilıca Şeker Fabrikası'nda 250 işçi mesaiye gelip iş yapmadı. Atatürk büstü önünde toplanan işçiler ve yetkili Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Metin Keskin, maden işçileri için saygı duruşundu. İlçe Müftülüğü'nden görevlendirilen bir imam hatip ise vefat eden maden işçileri için dua etti.



Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin taşeronlaşmaya karşı olduklarını söyledi. Keskin, görev şehidi olan maden işçilerine Allah'tan rahmet diledi. Keskin, özelleştirme sonucunda para hırsıyla iş ve işçi güvenliğiyle ilgili tedbirlerin alınmaması sonucu ölümlü iş kazalarının meydana geldiğini ifade etti.Para kazanma hırsıyla işçinin güvenliğini düşünmeyen patronları kınadıklarına dikkat çeken Keskin,"İş kazalarının sonucunda her yıl yüzlerce işçi ölümleri meydana gelmekte. Para kazanma uğruna katliam yaşanmakta. İş ve iş güvenliğini almayıp, işçiyi ölüme sürükleyen bütün işverenleri lanetle kınıyoruz. Özelleştirmeye, iş güvencesiz çalıştırmaya, taşeron ve kölelik sistemine hayır diyoruz." dedi. Keskin, Soma'da yaşanan faciadan hükümetin ders çıkartmasının gerektiğine de vurgu yaparak,"Soma'daki faciadan inşallah hükümet ders çıkartır. Siyasiler özelleştirmeyi bir daha gözdenen geçirir. Çünkü özelleştirme sonucunda Soma'daki kardeşlerimiz iş güvencesinden yoksun olarak yaşamlarını göz göre göre yitirmişlerdir." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.