Mineralli su işletmesi üretime başladı

Türk Kızılayı tarafından Erzincan'da yapımı tamamlanan Erzincan Mineralli Su İşletmesi üretime başladı.

Mineralli su işletmesi üretime başladı

Türk Kızılayı tarafından Erzincan'da yapımı tamamlanan Erzincan Mineralli Su İşletmesi üretime başladı. Burada üretilen sade, limonlu ve meyveli mineralli sular Türkiye'de birçok şehir yanı sıra Kuzey Irak'ta Erbil, İran'da Tahran, Tebriz, Gürcistan pazarı, Gürcistan üzerinden Azerbaycan'ın Bakü şehrine kadar geniş bir yurtdışı pazara ulaşacak. 328 dönüm alan üzerine kurulu ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada tek vardiyada 400 bin şişe mineralli su üretimi yapılıyor.

Erzincan Mineralli Su İşletmesi'nde açıklamalarda bulunan Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, "Tesisimiz üretime başlayalı 10 gün oldu. Sadece fabrikamızda çevre düzenlemesi kaldı. Onu da Ramazan ayı içerisinde bitirerek ağustos ayı içerisinde resmi açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu tarihten itibaren fabrikamızda tek vardiyada 400 bin şişe üretim planlamaktayız. Yaklaşık 4 gündür de bu üretimimizi gerçekleştirmekteyiz. Tesisimizin yaklaşık maliyeti 43 milyon TL’yi bulmuştur. Erzincan için çok farklı sektörlere çok hareketlilik getirecek tesisimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Fabrikamız tek vardiyada tam kapasite çalıştığında 400 bin şişe kapasitesindedir. Bu 450 bin şişeye yaklaşmaktadır. 2 -3 vardiya çalışırsak da günlük 1 milyon 200 bin şişe hedefimiz bulunmaktadır. Tesisimizde son dört gündür sade maden suyu üretildi. Bugün limonlu ve devamında da meyveli mineralli su üretilecektir. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan Erzincan Kızılay mineralli suları hizmete sunulmuş olacaktır." dedi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.