Milli park, şehrin tarihi dokusunu yansıtacak

Milli parkın giriş kısmında kent imajına katkı sağlayacak ve kentin tarihi dokusunu yansıtan yeni bir tasarım gerçekleştirildi.

Milli park, şehrin tarihi dokusunu yansıtacak

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Nene Hatun Tarihi Milli Parkı peyzaj planlamaları kapsamında, milli parkın giriş kısmında kent imajına katkı sağlayacak ve kentin tarihi dokusunu yansıtan yeni bir tasarım gerçekleştirildi.

Yakında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilecek olan projeye AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak başkanlık edecek. Projenin tasarımı ise Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Fatma Zehra Çakıcı, Arş. Gör. Emriye Kazaz ve Arş. Gör. Ayşe Deniz Bulut tarafından yapıldı.

Proje, Erzurum Kültür ve Sanat Sokağı, danışma binası, toplantı salonları, otopark ve meydan düzenlemeleri ile desteklendi. Erzurum Valiliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında sokak içerisinde birçok alan kullanımına yer verildi. Hamam, tandır evi, lokanta, hediyelik eşya satış yerleri, mescit, motel, teras, avlu, yöresel el sanatları iş yerleri gibi geleneksel Erzurum sokağının bu alana taşınması hedeflendi.

AÜ’den yapılan açıklamada, “Milli parkın giriş kısmında yakın bir zamanda, çalışmanın hayata geçirilmesi hedeflenmekte olup, alanın Erzurum kent prestijine katkı yapacağı düşünülmektedir. Milli parkın bu alanla daha da anlam kazanması, tarihi ve kültürel kaynak değerlerinin korunmasına da katkılar sağlaması hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Akbulut 10 yıl önce

Bu proje Bayburtta neden olmasın, çok güzel yakışır, saygı ile.

Avatar
Halim 10 yıl önce

Haberin Bayburt için yazıldığını düşünüp sevinerek okumaya başladım. Meğer Erzurum Milli Park Projesiymiş. Aslında Bayburt için elbette yapılacak çok şeyler var bu proje bir misaldir sadece ama Erzurum gibi bir bütçe bize gelmediğinden midir yoksa hikmeti başka nedir bilemem.

Avatar
Öztürk 10 yıl önce

Bayburt il kültür müdürlüğü çalışma başlatsa neden olmasın