Kop ve Vauk geçitlerinde kar engeli

Bayburt'ta dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Kop ve Vauk geçitlerinde kar engeli
Bayburt Postası - Bayburt'ta dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı Geçidi ile Bayburt-Gümüşhane karayolunun Vauk Dağı Geçidi, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı. Bu geçitlerde kar yağışı ve buzlanmadan dolayı bazı araçlar kaydı, kimi vatandaşlar araçlarıyla yolda mahsur kaldı.


Kar yağışı ve tipinin ilerleyen saatlerinde etkisini azaltmasıyla karayolları ile trafik ekipleri, her iki güzergahın ulaşıma açılmasına yönelik çalışma yaptı. Trafiğe kapanan yollar nedeniyle sürücüler, güzergah üzerindeki tesislere yönlendirildi.

Ekiplerinin çalışması sonrası ulaşıma yeniden açılan Kop Dağı Geçidi'nde tipi yer yer etkisini sürdürüyor. Bu bölgede sadece otomobiller ile lastiklerinde zincir bulunan otobüs ve kamyonların geçişine izin veriliyor. Soğuk hava ve tipi nedeniyle buzlanmanın da etkili olduğu güzergahta çekicilerin geçişine ise trafik ekiplerince müsaade edilmiyor. Vauk Dağı Geçidi'nde ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Öte yandan, kar yağışı dolayısıyla il genelindeki tüm okulların yanı sıra Bayburt Üniversitesi de eğitime bugün ara verildiği duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.