Komşuda büyük yangın!

Gümüşhane'de çıkan orman yangınında yaklaşık 25 hektarlık sarıçam ormanlık alanı kül oldu.

Komşuda büyük yangın!

Gümüşhane'de çıkan orman yangınında yaklaşık 25 hektarlık sarıçam ormanlık alanı kül oldu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, yaptığı açıklamada, "Saat 14.30’da Akçakale köyü ormanlık bölgesinde bir yangın haberi geldi. Orman İşletme Teşkilatı’nın tamamı ve ilgili kuruluşlar talimatımızla anında bölgeye sevk edildi. Özel İdare Müdürlüğü, Gümüşhane Belediyesi ekipleri, Devlet Su İşleri personeli, İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Emniyet Özel Harekatçılarımız ve Orman Teşkilatımızın profesyonel ekipleri, İl Afet Acil ve Yardım ekipleri yerinde müdahelede bulundular." dedi.

Yangında 25 hektarlık sarıçam ormanlık alanın zarar gördüğünü belirten Yavuz, "Şu an yangının çıkış nedeni bilinmiyor. İlgili arkadaşlarımız araştırıyorlar. Gece boyunca arkadaşlarımız görevinin başında olacak. Yangında herhangi ölüm ya da yaralanma olmaması bizleri sevindirdi. Bölgedeki yerel vatandaşlarımız da yangının söndürülmesi ve kontrol altında tutulması için gayret içerisindeler. Buradan hepsine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz ve tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yangına müdahele için 1 helikopterin Bakanlık tarafından bölgeye sevk edildiğini ve hazır durumda bekletildiğini kaydeden Yavuz, kontrol altına alındığı için helikoptere gerek kalmayacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.