Erzincan'da 'Koşulu Oryantiring Yarışması'

Erzincan’da gerçekleştirilen oryantiring günleri renkli görüntülere sahne oldu.

Erzincan'da 'Koşulu Oryantiring Yarışması'
Bayburt Postası - Erzincan’da gerçekleştirilen oryantiring günleri renkli görüntülere sahne oldu. Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ortantiring günlerine yabancı sporcuların yanı sıra Erzincan’dan yüzlerde öğrenci katıldı.

Erzincan Belediyesi yanında bulunan Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen Koşulu Oryantiring harita ile hedef bulma yarışmasında sporcular parkuru en iyi zamanla bitirebilmek için büyük mücadele verdiler. Oryantiring Antrenörleri Derneği ve Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneğinin organizasyonu ile Erzincan Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilen Koşulu Ortantiring yarışmasının yapılacağı alana gelen Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, burada yetkililerden Oryantiring sporu ile ilgili bilgi aldı.

Oryantiring Antrenörleri Derneği ve Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, Vali Akdemir’e bu sporun nasıl yapıldığını anlattı. Vali Akdemir daha sonra yarışmacıların yarıştığı parkuru gezdi ve bir süre yarışmacıları izledi.

Atatürk Parkında özel hazırlanan parkurda 9 ülkeden 26 yabancı sporcu, Türkiye’nin çeşitli illerinden 60 sporcu ve Erzincan’dan katılan yaklaşık 350 öğrenci harita üzerindeki hedeflere ulaşmaya çalıştı. Harita bilgisinin ve dayanıklılığın ön plana çıktığı yarışmada sporcular belirlenen hedefleri en kısa süre içerisinde bularak bitiş çizgisine ulaşmak için büyük mücadele verdi. Bazı sporcular hedefleri çok koyla bir şekilde bulurken, bazı sporcular harita üzerinde işaretlenen hedefleri bulmakta zorluk çektiler.

Yarışmanın oldukça zevkli olduğunu ifade eden sporcular, büyük heyecan yaşadıklarını kaydettiler. Erzincan’ı çok beğendiklerini bu tür sporlar için doğal koşulların yerinde olduğunu belirten yabancı sporcular ise Erzincan’da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydettiler. Kendisinin de Erzincanlı olduğunu ifade eden Oryantiring Antrenörleri Derneği ve Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, bu organizasyonun Erzincan’da yapıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Bundan sonrada bu tür organizasyonların Erzincan’da yapılması için gayret sarf edeceklerini kaydeden Başkan Çiftçi, "Erzincan’da bize büyük destek verildi. Sayın Valimiz, Belediyemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bize çok yardımcı oldu. Kendilerine çok teşekkür ederim.” dedi.

Erzincan’ın bu tür organizasyonlara bundan sonra da ev sahipliği yapacağını ifade eden Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, Erzincan’ın doğal yapısıyla her türlü doğa sporuna ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu vurguladı. Yapılan yarışmaların ardından Erzincan Belediyesi Mehteran ekibinin de katılımıyla Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet Meydanına kadara kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile yerli ve yabancı sporcular katıldı. Cumhuriyet meydanında bir konuşma yapan Oryantiring Antrenörleri Derneği ve Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, Erzincan’da bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise, Erzincan’ın Doğa sporları alanında her geçen gün geliştiğini belirterek, Erzincan’ın bir çok doğa sporunun yapılmasına uygun olduğunu kaydetti. Türkiye’de ilk defa Kayaklı Ortantiring’in de Erzincan’da yapılacağını belirten Vali Akdemir, Erzincan’ın artık ilklere ev sahipliği yaptığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Parkında gerçekleştirilen Koşulu Oryantiring yarışmasında dereceye giren yerli ve yabancı sporculara ödülleri düzenlenen tören ile protokol mensupları tarafından verildi. Öte yandan yarın Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan Kayaklı Oryantiring yarışması 9 ülkeden 26 yabancı, Türkiye’nin çeşitli illerinden 60 olmak üzere toplam 86 sporculunun katılımıyla Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.