Doğu Karadeniz'in uyuşturucu haritası

Doğu Karadeniz Bölgesi genelinde en fazla uyuşturucu operasyonunun yapıldığı il Ordu olurken, en az operasyonun yapıldığı il ise Bayburt oldu.

Doğu Karadeniz'in uyuşturucu haritası
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Bölgesi genelinde en fazla uyuşturucu operasyonunun yapıldığı il Ordu olurken, en az operasyonun yapıldığı il ise Bayburt oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Dairesi Başkanlığı verilerine göre son 1 yılda Ordu’da 153 operasyon gerçekleştiren emniyet güçleri Bayburt’ta 27 operasyona imza attı. Verilere göre Ordu’yu 150 ayrı operasyon ile Trabzon ve Rize takip ederken, Giresun’da 127, Artvin’de 60 ve Gümüşhane’de 42 operasyon yapıldı.

Esrar, eroin, kenevir gibi uyuşturucu maddelerinin yanı sıra son zamanlarda ailelerin en büyük kabusu haline gelen sentetik uyuşturucu bonzai operasyonlarına ilişkin verilere göre, operasyonlarda gözaltına alınan suçlu sayıları da açıklandı. Buna göre bölgede uyuşturucu madde kullanımına ilişkin kişiler hakkında en fazla işlemin yapıldığı ilin Rize olduğu belirlendi. 395 kişinin işlem yapıldığı Rize’yi 371 kişi ile Ordu takip ediyor. Bu sayı Trabzon’da 301, Giresun’da 270, Artvin’de 135, Gümüşhane’de 133 ve Bayburt’ta ise 86 kişi olarak tespit edildi.

Öte yandan uyuşturucu operasyonları ve uyuşturucu kullanımına ilişkin kişiler hakkında yapılan işlemler ile ilgili verilerin bölgedeki illerin nüfus yoğunluğuna paralel olması da dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.