Doğu Karadeniz karla mücadele ediyor

Trabzon'da 170, Ordu'da 110 mahalle yolu ile Giresun, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin'de toplam 775 köy yolu ulaşıma kapalı.. Giresun'un Alucra, Şebinkarahisar ilçeleri ve Sivas ile kara yolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi ise ulaşıma açıldı.. İşte il il notlar ve son durum..

Doğu Karadeniz karla mücadele ediyor
Bayburt Postası - Bayburt, Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'in özellikle yüksek kesimlerinde, soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Tüm bölgede "Karla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.

İşte il il son notlar: 

Bayburt

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ensar Yerlikaya, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini azaltmasıyla İl Özel İdaresi ekiplerince yol açma, temizleme ve tuzlama çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.

 
İl genelinde 4'ü sürekli kapalı olmak üzere toplam 21 köy yolunun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olduğunu bildiren Yerlikaya, "10 ekip ile çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün daimi kapalı olan 4 köy yolu hariç diğer köy yol yollarını hava muhalefeti olmazsa açacağız." dedi.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yazılı açıklamasında, Ordu'nun kıyı kesimleri dışında etkili olan kar yağışının en çok görüldüğü ilçelerde, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğunu belirtti.

Yılmaz, 300 personelin, 230 araç ve iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Sabah saatleri itibarıyla 346 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Ekiplerimiz 110 mahalle yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerimiz ayrıca çalışmalar sırasında 28 hastanın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasını da sağladı." ifadesini kullandı.

Karla mücadele çalışmalarında önceliğin hastalar ve cenazelere ulaşılması, grup yolları ve okul yollarının açılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, aciliyet gerektiren müdahalelerin ardından mahalle yolları ve diğer yolları açtıklarını kaydetti.

Rize

Rize'de, merkeze bağlı 60, Ardeşen'de 20, Çamlıhemşin'de 14, Çayeli'nde 38, Derepazarı'nda 11, Güneysu'da 11, Hemşin'de 8, İkizdere'de 24, İyidere'de 7, Kalkandere'de 11, Pazar'da 10 olmak üzere 214 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 105 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 1 kar küreme makinesiyle köy yollarını açmak için aralıksız çalışıyor.

Giresun

Giresun merkezde 50, Alucra'da 13, Bulancak'ta 53 Çamoluk'ta 1, Çanakçı'da 13, Dereli'de 29, Doğankent'te 8, Espiye'de 18, Eynesil'de 11, Görele'de 51, Güce'de 15, Keşap'ta 42, Piraziz'de 1, Şebinkarahisar'da 11, Tirebolu'da 42, Yağlıdere'de 19 olmak üzere 377 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.
İl Özel İdaresinin 68 kişiden oluşan ekibi 68 araçla kapalı köy yollarına müdahale ediyor. 

Giresun'un Alucra, Şebinkarahisar ilçeleri ve Sivas ile karayolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, Karayolları ekiplerinin çalışmalarıyla ulaşıma açıldı.

Gümüşhane 

Gümüşhane'de kar nedeniyle dün ulaşıma kapanan 261 köy yolundan 188'i açıldı.

İl genelinde halen merkeze bağlı 10, Kelkit'te 15, Köse'de 2, Kürtün'de 24, Şiran'da 15, Torul'da 7 olmak üzere toplam 73 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, kalan yolların da açılması için aralıksız çalışıyor.

Artvin

Artvin İl Özel İdaresi ekipleri de il genelinde kapalı bulunan 90 köy yolunu açma çalışmalarına devam ediyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.