Doğu Karadeniz'de konut satışları arttı

Doğu Karadeniz'de son 3 yıl içerisinde 98 bin 901 konut satışı gerçekleştirildi. Trabzon yabancıların en fazla konut aldığı şehirler sıralamasında ilk sırayı aldı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları arttı
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz'de son 3 yıl içerisinde 98 bin 901 konut satışı gerçekleştirildi. Trabzon yabancıların en fazla konut aldığı şehirler sıralamasında ilk sırayı aldı.

AA muhabirinin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Ordu ve Giresun'un yer aldığı Doğu Karadeniz bölgesinde, konut satışları 2013 yılından itibaren artış gösteriyor.
 
Bölge illerinin arazi yapısı, konut yapımında istenilen alanların azlığı, son yıllarda şehir merkezlerinin dışında konut yapımlarının da artmasına neden oluyor. Konut fiyatlarının 50 bin lira ile 1 milyon lira arasında bulunduğu Trabzon'da, yapımı yeni biten konutların çoğunluğu ise şehir merkezine yakınlığı nedeniyle, Yomra ilçesinde yer alıyor.

TÜİK verilerine göre, 2013 yılında 29 bin 938 konutun satıldığı Doğu Karadeniz'de, bu rakam 2015 ve 2016 yılının ocak ile şubat ayları da dahil olmak üzere, 38 bin 515'e yükseldi. En çok konut satışının yapıldığı iller arasında ilk üç sırayı ise Trabzon, Ordu ve Giresun aldı.
Her geçen yıl artan konut satışlarının Doğu Karadeniz'de illere göre dağılımı ise şu şekilde:

Şehir                      Satılan konut sayısı
Trabzon                       36 bin 627
Ordu                            27 bin 065
Giresun                        15 bin 775
Rize                              9 bin 680
Artvin                            5 bin 174 
Gümüşhane                   2 bin 879
Bayburt                           Bin 701
Toplam                         98 bin 901

Yabancılar en fazla Trabzon'dan konut alıyor

İstatistiklere göre, Doğu Karadeniz'de Trabzon yabancıların en fazla konut aldığı şehirler sıralamasında da ilk sırayı alıyor. 2014 yılında 225 yabancının konut aldığı Trabzon, bu sayıyı 2015 yılında 778'e çıkartarak, yüzde 345 artış sağladı.

Konut satışında ise ilk sırada Arap ülkelerinin yer aldığı öğrenildi.

Öte yandan, bu yılın ocak ve şubat ayları içerisinde de kentte 95 konutun yabancılara satış işlemi gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.