Demiryolu güzergâhını bizzat açıkladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden geçmesi planlanan ve Bayburt'u da çok yakından ilgilendiren demiryolu projesi hakkında ilk kez bir açıklamada bulundu.

Demiryolu güzergâhını bizzat açıkladı!
Bayburt Postası - Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden geçmesi planlanan ve Bayburt'u da çok yakından ilgilendiren demiryolu projesi hakkında ilk kez bir açıklamada bulundu. Bölge genelinde son yılların en çok konuşulan konularından biri olan Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinin güzergâhı ile ilgili tartışmalara nokta koyan bir açıklamada bulunan Erdoğan, “Trabzon-Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği ve halkın büyük bir coşkusuyla karşıladığı Giresun’da, Türkiye gündemini alt üst eden yolsuzluk operasyonlarına değindiği konuşmasının bir bölümünde Giresun’da yapılacak olan çalışmaları da anlattı. Başbakan Erdoğan, uzun bir süredir Bayburt’un da bir beklentisi olan demiryolu projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Konuşmasında bölge genelinde yaşanan güzergâh tartışmalarına nokta koyacak bir şekilde demiryolu projesini bizzat güzergâhıyla birlikte açıklayan Başbakan Erdoğan, “Giresun’un İç Anadolu ile bağlantıları kara ve demiryollarıyla sağlanacak ticareti canlanacaktır. Çift tüp geçitle yapacağımız Eğribel Geçidi Tüneli’nin en kısa zamanda tamamlayıp onu da hizmete açacağız. Trabzon-Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu demiryolu çalışmalarımız sürüyor. Ordu-Giresun Havalimanı projemiz hızla devam ediyor. Helikopterle üzerinde dolaştım sonra oraya indim. Arkadaşlarımla beraber müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldık. Hamdolsun muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Deniz üzerinde böyle bir muhteşem bir havalimanı bir ilk diyebiliriz. 3 km uzunluğunda, 45 metre genişliğinde pisti ile muhteşem bir eser meydana geliyor. Önümüzdeki Mayıs gibi terminal binası dışındaki bütün işler bitmiş olacak. Yılsonuna varmadan da terminal binası bitmiş olacak. Böylece Ordu-Giresun Havalimanı tamamlanmış olacak. Her yere böyle bir yatırım nasip olmaz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın daha önce Çamburnu’na yapılması beklenen lojistik ile ilgili “Of-İyidere’ye yapılsın” talimatının ardından çalışmaları tamamlanan Of-İyidere lojistik merkezi tartışmaları da beraberinde getirmişti. Lojistik merkezin demiryolu güzergâhını da etkilediği yönündeki tartışmalara göre güzergâhın yeniden gözden geçirileceği ve Bayburt’tan geçebileceği üzerine yorumlar yapılmıştı. Bölge genelinden gelen sert açıklamaların ardından Başbakan Erdoğan’ın yaptığı son açıklamaya göre ise Of-İyidere’nin lojistik merkezi olarak gündeme alınmasına rağmen Trabzon, Tirebolu, Gümüşhane, Erzincan Demiryolu güzergâhının değişmediği de açık bir şekilde ortaya koyuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülbek Kobal 10 yıl önce

Sn Özbek Bayburtlu tren için 17 000 bin imza verdi, sn başbakana ilettiniz mi? 1 yıldır
haber bekliyor bütün Bayburtlular. Ama neden ve niçin lütfen açıklama yapınız.

Avatar
Bayburt 10 yıl önce

Sn Özbek, trenin Bayburt'tan geçmesi için ne yapabilir, tek çözüm istifa ya da tren!

Avatar
Kazim Akkoc 10 yıl önce

bu aciklamayi bayburdun 2. milletvekili oldugunu soylemis olan biri yapiyor!!

Avatar
Ahmet Dağdeviren 10 yıl önce

beceriksiz milletvekili ve i̇mzaları aylardır kendinde tutan sanayi ticaret odası başkanı. kına yaksınlar

Avatar
recep tayyib erdoğdu-izmir 10 yıl önce

karadeniz asya,kestirme kolu,i
meğer iz tarihi ipek yolu,
inşaallah döşenir demir rayı.!,
tren sevdamız,arzular dillerde.saygı ile.tren bayburta yakışır.!!!

Avatar
öz bayburtlu 10 yıl önce

sn dağdeviren sn vekili bırak.?,sn yumak ne maksatla bekletiyor,açıklama yapsın
yoksa utanıyormu.!,?,ama neden ve niçin.???,yoksa istifa etsin.???

Avatar
Şingahlı Befa 10 yıl önce

Bizi 2 tane tünelle kandırdılar. Yazıklar olsun. Gümüşhane bayram ediyor.

Avatar
latif özbek 10 yıl önce

sn akp,yetkilileri devasa tren projesi,hiç bir siyasi partinin projesi değildir.77 bin bütün
bayburtlular içindir.ne zaman kendinize geleceksiniz? g.hane ve trebolular"tren için
tren derneği kurdular. lütfen