Bayburt yolu tek şeritli olarak ulaşıma açıldı

Araklı ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle Karadere Deresi'nin taşması sonucu kapanan Araklı-Bayburt karayolu, tek şeritli olarak ulaşıma açıldı.

Bayburt yolu tek şeritli olarak ulaşıma açıldı
Bayburt Postası - Trabzon'un Araklı ilçesinde 4 Ekim Perşembe günü sağanağa bağlı olarak Karadere Deresi'nin taşması sonucu kapanan Araklı-Bayburt karayolu, yapılan çalışmaların ardından tek şeritli olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, afetin yol açtığı sorunların ortadan kaldırılması için Karayolları, DSİ, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Araklı Belediyesi ve ilgili tüm kurumlara bağlı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Tüm kurumların sahada bulunduğunu belirten Çebi, afetin izlerinin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Çebi, Araklı-Bayburt karayolunun derenin taşması ve heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandığını anımsatarak, "Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu Araklı-Bayburt karayolunu tek şeritli olarak ulaşıma açmış bulunuyoruz. Oradaki sorunun kalıcı olarak giderilmesi için kalıcı menfez çalışmamız devam ediyor. Gereken alt ve üst yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak yolu çift şeritli olarak trafiğe açmayı planlıyoruz." dedi.

Ayvadere Mahallesi'nde onarımı kısa süre önce yapılan Kaşıkçı Camisi'ni de su bastığını dile getiren Çebi, caminin temizlik çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

Çebi, ekiplerin ilçedeki kapalı 50 mahalle yolunda çalışma yaptıklarına işaret ederek, "İlgili birimlerimizin yoğun çalışmaları sonucu yollarımız peyderpey ulaşıma açılıyor. Vatandaşlarımızın şu an acil ulaşamayacakları bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

İlk belirlemelere göre afetin ilçede yol açtığı hasarın 15 milyon liraya yakın olduğuna dikkati çeken Çebi, "Allah'a şükür can kaybımız yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve ilgili bakanlarımızın destekleriyle yaraları sarmaya çalışıyoruz. İnşallah sorunları kısa sürede gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan sağanak sonucu meydana gelen heyelan ve su taşkınları nedeniyle çalışmaların yoğunlaştırılarak sürdürüldüğü belirtildi.

Trabzon'un Of, Sürmene, Araklı, Arsin, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Şalpazarı ilçelerinde heyelan kaldırma, yol temizliği ve menfezlerin açılması çalışmalarına ilçe belediyeleri ile aralıksız devam edildiği vurgulanan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"İlk andan itibaren gerekli noktalara müdahale ettik. Bugün de çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdürüyoruz. Heyelan kaldırma, yol ve menfez temizliği çalışmalarımızı aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın ardından gerekli görülen noktalarda sanat yapılarının inşasına hızlı şekilde başlayacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.