Başkan Memiş, Belediyeler Birliği Meclisi'nde

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne seçildi.

Başkan Memiş, Belediyeler Birliği Meclisi'nde

Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, birlik başkanlık divanı ve encümen üyelerinin seçimi de yapıldı. Yapılan oylama ile Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Meclis Başkanlığı'na Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Birlik Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Birlik Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş seçildi.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’ndeki yeni görevi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Bayburt Belediyesi olarak ilk kez görev aldık” diyen Başkan Memiş, meclis toplantısının gündemi ile ilgili de bilgi verdi. Toplantıda birlik üyesi belediyelerin kent nüfusu ve nüfusa bağlı olarak alınan payın gündeme geldiğini söyleyen Başkan Memiş, belediyeler için en önemli kaynağın nüfusa göre İller Bankası’ndan alınan pay olduğuna dikkat çekti.

Başkan Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Birlik olarak daha etkin olmamız lazım ve bizim bu bölge için daha iyi çalışma yapmamız lazım. Bu toplantımızda İller Bankası'ndan alınan pay gündeme geldi. Bilindiği üzere nüfuslarımız Aralık ayında sayılıyor ama tespit edilen rakam Temmuz-Ağustos aylarındaki nüfuslarımızla bir değil. Dolayısıyla İller Bankası genel anlamda nüfusa göre destek veriyorken bu tür değerlendirmeleri dikkate alması gerekiyor. Toplantıda bu konuda yapılan diğer konuşmalar da somutlaştırmaya yönelik. Birlik olarak başbakanımıza veya bakanlarımıza gittiğimizde olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.