Başkan Canlı, Koza AŞ’ye sahip çıkılması çağrısı yaptı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin Gümüşhane Mastra Altın Madeni Tesisleri'ndeki faaliyetlerini şubat ayı sonunda durduracağı açıklamalarının ardından işletmeye sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Başkan Canlı, Koza AŞ’ye sahip çıkılması çağrısı yaptı
Bayburt Postası - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin Gümüşhane Mastra Altın Madeni Tesisleri'ndeki faaliyetlerini şubat ayı sonunda durduracağı açıklamalarının ardından işletmeye sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Koza Madencilik AŞ’nin aldığı kararın kendilerini üzdüğünü kaydeden Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, hükümetin bölgesel yatırımlarının artırılması düşüncesinin yürürlükte olduğu bir dönemde mevcut bir tesisin bir takım bürokratik engellemelerden dolayı kapatılmasının halkı üzeceğini kaydederek, Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin Gümüşhane Mastra Tesisinin açık tutulması gerektiğini bildirdi. Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin aldığı kararı gözden geçirmesini isteyen Başkan Canlı, hükümet yetkilileri, milletvekilleri ve bürokratlara da şöyle seslendi: “Gümüşhanemizdeki insanların işsiz kalmasına sebep olmayın. Bu tesislerin çevreyi olumsuz yönde etkileyen tehlikeleri varsa bunların bir an önce ortaya konularak tedbirlerin alınması ve bunların işletme tarafından yerine getirilmesi bölgemiz ve şehrimiz açısından çok önemlidir. ÇED raporunda eğer bir eksiklik varsa Koza Altın İşletmeleri tarafından bu hızlı bir şekilde yerine getirilmelidir. Eğer eksiklik yoksa küçük ve giderilebilir sebeplerle işletme faaliyeti durduruluyorsa; bu durdurma olayı son dönemde yaşanan bir takım olayların yansıması ise bu şehrimiz, bölgemiz ve insanımız için büyük bir kayıp olur.”

Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin ülke ekonomisine katkı sağlamasının devamı ve yüzlerce insanın işsiz kalmaması için faaliyetini sürdürmesi gerektiğini kaydeden Başkan Canlı, "Bu konunun tekrar irdelenmesi, bu tesisin üretime geçmesi için gerekli altyapının sağlanması noktasında siyasi parti farkı gözetmeksizin ilimizdeki tüm siyasi partilerin, bütün sivil toplum örgütlerimizin, toplumda söz sahibi olan erklerin mutlaka bir araya gelip, bu gibi tesislerin daha hızlı ve daha kontrollü bir şekilde faaliyetlerini sürdürmelerine destek olmalarının ilimiz ve şehrimiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlgilileri ise sorumluluk noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber: CHA

Anahtar Kelimeler:
Koza AltınMustafa Canlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konursu 10 yıl önce

Valla başkanım haklısın o insanlar gelip gümüshanede yatırım yapmıslar ALLAH razı olsun bizim boynumuzun borcu onlara sahip cıkmak akp böyle yaparak insanları kendine karsı tavır almaya zorluyor