40 yıllık meclis üyesi, köyüne muhtar oldu

Erzincan İl Genel Meclisi'nin 40 yıl üyeliğini yapan 82 yaşındaki Şerafettin Özer, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde köyünde muhtar seçildi.

40 yıllık meclis üyesi, köyüne muhtar oldu
Bayburt Postası - Erzincan İl Genel Meclisi'nin 40 yıl üyeliğini yapan 82 yaşındaki Şerafettin Özer, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde köyünde muhtar seçildi. Muhtarlığı eşinden devralan Özer, Vali Abdurrahman Akdemir tarafından plaketle onurlandırıldı.

Erzincan’a 160 kilometre uzaklıkta bulunan Kemaliye ilçesinden ilk olarak 1974 yılında bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi olan evli ve 3 çocuk babası Şerafettin Özer, daha sonra iki dönem ANAP, iki dönem Refah Partisi ve üç dönem de AK Parti'den İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 40 yıl süren bu görevinden sonra Özer, 30 Mart seçimlerinde meclis üyeliğinden muhtarlığa geçiş yaptı. Özer, "Köyümüze muhtar bulamadığımız için nöbeti devraldım." dedi.

Vali Abdurrahman Akdemir, Şerafettin Özer’in en kıdemli il genel meclis üyesi olduğunu belirterek, "Kendisi bir ömür denecek 40 yıl boyunca Kemaliye ilçemizin il genel meclisi üyesi olarak hizmet verdi. Bu sene 'artık yeter' dedi. Ama hizmete köy muhtarı olarak devam edecek. Biz de 40 yılı aşkın süredir ilçesini büyük bir şeref ve onurla temsil eden, ilçenin sorunlarını çözme noktasında aracılık eden, insanların gönlünü kazanan Şerafettin Amca'ya teşekkür ediyoruz. İnşallah diğer il genel meclisi üyelerimiz için de rol model olur" dedi.

Vali Abdurrahman Akdemir ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun’un elinden hizmet anısına plaket alan Şerafettin Özer ise Kemaliye-Erzincan arasında karda yağmurda 360 virajdan geçtiğini aktarıp, "Görevimi ihmal etmemek için o yolları yaya bile geldim. Hiçbir zaman toplantıları terk etmedim. Bu hizmeti yerinde yaptığımı sanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada Şerafettin Özer'in köyünün 40 yıldır suya kavuşamamasını türküyle dile getirmesi kahkahalarla karşılandı. Özer, bu durumu 'Kar yağmur demiyorsun. Erzincan’daki toplantılara katılmak için koşturuyorsun. Ama kendi köyüne de 40 yıldır su götüremediğin için de yanıyorsun.' şeklindeki ifadelerle şarkıya döktü.

Haber: Cihan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.