151 bin kişi ziyaret etti

1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı'nı 151 bin 130 kişi ziyaret etti.

151 bin kişi ziyaret etti
Bayburt Postası - Erzurum Valiliği ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanlığı'nın işbirliğiyle açılan açılan '1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı'nı 151 bin 130 kişi ziyaret etti.

Erzurum Doğu Kitap Fuarı’na katılarak kitapseverlerle bir araya gelen Bilal Sami Gökdemir, Nurullah Genç, Selçuk Alkan, Erkan İşeri, İsmail Mutlu, Bülent Akyürek, Yahya Türkeri, Sinan Yağmur, Tekin Sönmez, Orhan Çekiç, Uğur Aslan, Erdal Demirkıran, Ahmet Günbay Yıldız, Emine Şenlikoğlu, Mahmut Ulu, İsmail Yıldız, Ahmet Nesin, İsmail Bingöl, Prof. Dr. Ömer Özden ve Remzi Çayır gibi yazarlar gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Ülke çapında tanınmış yazarlar yaptıkları açıklamalarda başarılı bir organizeyle kitapsever dostlarıyla kendilerini buluşturan yetkilileri tebrik ederek Erzurum’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erzurum kent meydanında bulunan tarihi Yakutiye Medresesi önünde açılan, özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı, yayınevlerini de mutlu etti. Erzurum Kitap Fuarı’nın, batıdaki birçok kitap fuarından çok daha verimli geçtiğini, beklediklerinin çok üzerinde kitap satışının gerçekleştiğini vurgulayan yayınevi yetkilileri halkın yoğun ilgi göstermesinin son derece önemli olduğuna dikkat çektiler. Yayınevi yetkilileri, ilk defa düzenlenmesine rağmen organizasyonun hatasız geçtiğini de ifade etti.

'Kitap fuarı Erzurum'a yakıştı'

Kitap Fuarı'nı değerlendiren Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum ve çevre illerden okuyucu katılımının yüksek olduğuna dikkat çekerek “Fuarda vatandaşların ve özellikle öğrencilerin kitaplarla hasret giderdiğini düşünüyorum. Gösterilen ilgi Erzurum’un bir fuar merkezi olacağını gösterdi.Bu fuar daha sonraki fuarlar için gerek yayınevi, gerek yazar ve gerekse vatandaşlarımız için bir davetiye niteliğinde oldu. bölgedeki 13 ile ortalama 4 milyon 500 bin milyon nüfusa hitap eden Erzurum’a böyle geniş kapsamlı bir organizasyon yakıştı” diye konuştu.

TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu ise fuara olan ilginin kendilerini önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği devam ettirmeye yönlendirdiğini söyledi. Burucu, “Erzurum halkı kitaba olan ilgisini gösterdi. Kitap okumanın unutulmaya yüz tuttuğu bir ortamda, özellikle gençlerimizi kitapla kaynaştırdığımız için çok mutlu olduk, emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Haber: Cihan

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKitap Fuarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.