Zekeriya Mevlütoğulları: "Makam aracı satılacak, çekici alınacak!"

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Zekeriya Mevlütoğulları, önemli açıklamalarda bulundu.

Zekeriya Mevlütoğulları: "Makam aracı satılacak, çekici alınacak!"
Bayburt Postası - Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda olağan kongreye sayılı günler kaldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyesi olan Zekeriye Mevlütoğulları, 10 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde başkan seçilmesi durumunda gerçekleştireceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Öncelikle taksici esnafının sorunlarına değinen Mevlütoğulları, korsanla mücadelede ilgili kurumlarla tam anlamıyla irtibat kuracaklarını ifade ederek, bu sorunun ortadan kalkması için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Taksici esnafının çeşitli konulardaki taleplerini bildiklerini ve bunları muhataplarına ileterek sorunların çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Mevlütoğlulları, “Taksici esnafımızın kamera sistemi konusunda taleplerini alıp İl Trafik Komisyonunda tekrar gündeme getirip çözüme kavuşturacağız. Yine kurmuş oldukları kooperatif konusunda kendilerine gerekli desteği vereceğimizden kesinlikle şüpheleri olmasın.” dedi.

"Servisçilerin 'kilometre' mağduriyetleri giderildi"

Açıklamasında servis işletmecilerinin sorunlarına da değinen Mevlütoğlulları, servisçilerin bazı sorunlarını kendi girişimleriyle çözdüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı sistemde sınırsız kilometre olan mesafeleri 25 kilometreye düşürerek servisçi arkadaşlarımızı mağdur etmişlerdi. Bu konuda arkadaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine birlik başkanımızla beraber sayın vekilimize konuyu arz ettik. Daha sonra sayın valimiz başkanlığında toplanan komisyonda güzergahların 5 kilometre daha artırılarak 30 kilometreye çıkarılması kararlaştırılarak servisçi arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilmiş oldu. Bu konuda Milletvekilimiz sayın Şahap Kavcıoğlu’na, sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve birlik başkanımıza teşekkür ediyorum.”

"M plakayı S plakaya çevirmek yok"

Kamuoyunda kendi söylemleriyle ilgili gerçeği yansıtmayan bazı söylentiler olduğunu da dile getiren Mevlütoğulları, “Yine kamuoyunda benim başkan seçilmem halinde M plakaları, S plakaya çevireceğim hakkında çeşitli söylentiler dolaşıyor. Benim ağzımdan kesinlikle kimseye böyle bir söz verilmemiştir. Kaldı ki, bu konu tek başına odanın işi değildir.” dedi.  

Minibüslerin sorunları hakkında da bilgi veren Mevlütoğulları, minibüs kooperatifleriyle sürekli istişare halinde olup sorunlarını ivedilikle ilgili mercilere iletileceğini, özellikle şehir merkezinde yaşanan park sorunu konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını vurguladı.

“4 yıl boyunca odadan tek kuruş ücret almadım!”

Hali hazırda Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ifade eden Mevlütoğlulları, şunları söyledi: “Biz mevcut yönetime iki kişi muhalif durumdayız. Yönetim kurulunda kalmamızın nedeni şoför esnafının sorunlarını yakından takip etmek ve anında müdahale etmektir. Kaldı ki yönetim kurulu üyesi olduğum 4 yıl boyunca odadan tek kuruş ücret ne talebim olmuştur, ne de almışımdır.”  

"Makam aracı satılacak çekici alınacak, borç ödenene kadar maaş ve huzur hakkı alınmayacak!"

Amacının sadece şoför esnafına hizmet etmek olduğunu vurgulayan Mevlütoğulları, başkan olması halinde şu an oda başkanına tahsis edilen makam aracının odaya ciddi maliyetleri olduğunu ve kısa süre içerisinde bunu satarak yeni bir çekici alacaklarını ayrıca odanın mevcut borçlarının ödenip bitene kadar kendisi ve yönetim kurulu üyelerinin ücret ve huzur hakkı almayacaklarını, hali hazırda bu sürenin yaklaşık 3 yıl gibi bir süre olacağını ifade etti.

Konuşmasında diğer adaylara başarılar dileyen Mevlütoğulları, seçimin Bayburt için hayırlı olmasını temenni ederek genel kurul üyelerinin desteklerini beklediğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Zekeriya Mevlütoğulları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt kazancı 6 yıl önce

sn mevlutoğlu,selam ve sevgiler sunarak başarılarının devamını"yüce Allahtan,
niyaz ederiz,kadim başkan rahmetli alıriza aydoğdunun,yöntemini devam edeceğini
ze inanıyoruz,saygılar ile.

Avatar
Dost 6 yıl önce

Adamın bir tanesi ucuz yemekler satan bir restorana giderek çorba içmek istemiş adam çorbayı içerken çorbadan ince ip çıkmış garsonu çağırmış bu ne bicim ip demiş garsonda 50 kuruşluk çorbadan halımı bekliyordun demiş işin latifesi Bakıyorum vizyon yok hedefler vaatler ufalma yönünde, huzur hakkı almadın şoförler bunun karşında sana oy mu versinler. bu sıg düşüncelerden çıkıp eskiden olduğu gibi sırt sırta verip Taksici,Servisçi,Nakliyeci lerin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmeleri büyük hedeflerin peşinde koşun.

Avatar
Gökhan Saka 6 yıl önce

Bu iş sana yakışır başkanım

Avatar
Şöför 6 yıl önce

Seni bilen bilir başkan kimileri o koltukları borç ödeme yeri zanneder kimileride sizin gibi hizmet için aday olanlar.

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Seçimle gelenin görev süresince maaş almaması gerekir. Kendi talip olup vaadde bulunan kişi para almamalıdır. Başkan adayının 3 yıl da borç ödenene kadar para almayacağım dememeli görev sürem sonuna kadar para pul almayacağım demesini beklerim. Yinede fikrini Beğendim.

Avatar
Hayri 6 yıl önce

Yav he he! Inandik hepsine biz de koyunduk zatii