Yukarı Kırzı Şehit Kadınlar Anıtı'nda sona gelindi

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Yukarı Kırzı Şehit Kadınlar Anıtı’nda projesinde sona gelindi.

Yukarı Kırzı Şehit Kadınlar Anıtı'nda sona gelindi
Bayburt Postası - Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirlen ‘Yukarı Kırzı Şehit Kadınlar Anıtı’nda projesinde sona gelindi.

1916-1918 yıllarını kapsayan işgal yıllarında Bayburt’un Yukarı Kırzı Köyü’nde Ermeniler’in çirkin emelleri karşısında su kuyularına kendilerini atarak şehit olan Türk kadınları anısına yapılan şehitliğin anıtı ve bakır üzerine patina edilmiş anlatımlı figürasyonlar şehitlik alanına yerleştirildi.

Mostar’ı onaran taş ustası Ömer Kırmızı’nın inşa ettiği proje önümüzdeki günlerde açılacak. Bayburt Taşı’nın ince işçilikle elde edilecek örneklerinden biri olması beklenen anıtta Müslüman Türk kadınlarının namuslarını korumak için kendilerini içerisine attıkları su kuyuları da sergilenecek. O yıllardan muhafaza edilen ve Bayburt Öğretmenevi’nin bir köşesinde açıklamalı bilgi ile sergilenen su kuyusu taşı da anıttaki yerini alacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.