Yıldırımtepe, güven tazeledi

Bayburt Ziraat Odası 25. olağan kongresi Bayburt Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşti.

Yıldırımtepe, güven tazeledi
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası 25. olağan kongresi Bayburt Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşti. Mevcut başkan Abuzer Yıldırımtepe’nin güven tazelediği kongreye; Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından bir konuşma yapan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt'taki arazi alanlarında veraset intikallerinin yapılmayışında dolayı teşvikten istenilen oranlarda ayarlanılmadığını belirtti.

Yeni kadastro çalışmasının 2 yıl içerisinde tamamlanması hedeflediklerini söyleyen Vali Odabaş, köy muhtarlarının ve vatandaşların da çalışmaları gerektiğini belirtti.

Vali Odabaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle Bayburt ilimizde tarım ve hayvancılığın çok önemli alan olduğu, insanımızın büyük bir ekseriyetinin tarım ve havancılıktan geçimlerini sağladığı hepimizce bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla tarım ve havancılığı geliştirerek, Bayburt’ta yaşayan insanımızın milli gelirini artırıcı tedbirler almak bu alandaki Ziraat Odasına, üyelerine ve yönetimine yardımcı olmak hepimizin asli görevi olduğunu düşünüyorum. İlimizin yaklaşık %35’i tarım alanı, %58’ide mera ve otlak alanlarıyla kaplıdır. Dolayısıyla hayvancılığın burada önemli bir rol tutması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Hayvancılığın teşvik edilmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygun görülmekle birlikte birtakım sıkıntılarımız olduğunu bilmekteyiz. Büyük göç olgusuna tabi olan ilimiz ve ilimizdeki arazi alanlarımızda veraset intikallerinin yapılmamış olması çok parçalı bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle teşvikten istediğimiz kadar yardım alamamaktayız."

"40'tan fazla köyümüz için rapor hazırlandı"

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğüyle görüşülerek, arazi yapısını yeniden yapılandıracaktır. 1960 yıllarda kadastro görmüş ilimiz bu kadastro yapısını yeniden ele alarak, köylerimizin yeniden kadastro görmesini sağlamak için bir çalışma başlattık. Yapılan ilk inceleme neticesinde 40'tan fazla köyümüzün kadastro yenilemesi için bir rapor hazırlandı ve ihale aşamasında Genel Müdürlüğe gönderildi. Buradaki amacımız, kadastro yenilemelerini 2 yıl içerisinde bütün köylerimizde yaparak, yeni bir tapu ve kadastrolu yapıya kavuşmaktır. Hepimiz biliyoruz ki, destekler mutlaka alt yapısı ve tapusu olan yerlerde ancak verilebiliyor. Dolayısıyla bu yapıyı değiştirmek, yeniden kadastro geçirerek halkımıza yardımcı olmak zorundayız."

"Parçalı mülkiyette hayvansal destek zor"

"Ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bu çalışmaları sırasında mülkiyet konusunda özellikle vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Bu parçalı mülkiyet içerisinde hayvansal destek sağlamak oldukça zor görünüyor. Burada sizlere de büyük görev düşüyor. Kadastronun yenilenmesi bizim için yeterli olmamaktadır, Bununla birlikte hayvancılık yapan çiftçilerimizin bu işi daha profesyonelce yapmaları gerekiyor. Belli köylerimizde çiftçilerimizin hayvan varlığı küçük olabilir, gerektiğinde birleşerek birlikte bir sistem yaparak ticari hayvancılığa geçmez isek, bu hayvancılıktan sağladığımız gelirlerin bize yeterli olmadığını göreceğiz. Eğer havancılık ve ziraat da istediğimiz düzeyde bir gelişme sağlayamasak göç olgusuyla karşı karşıya kalacağımız muhakkaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle özellikle kurumsal bir yapıya dönüşen ve bir kanunu olan Ziraat Odamızın Başkanına, üyelerine ve siz temsilcilerine bu toplantının ve kongrenin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.