Valilik ve Başsavcılık arasında ‘denetimli serbestlik’ protokolü

Bayburt Valiliği ve Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik kapsamında kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlülerin çalıştırılmalarını esas alan işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik ve Başsavcılık arasında ‘denetimli serbestlik’ protokolü
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği ve Bayburt Cumhuriyet Başsavcılı arasında haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacıyla Denetimli Serbestlik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Murat Ramazan Tiryaki ve diğer ilgililer katıldı.

İmzalanan protokol hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan, uygulamanın 2005 yılında beri Türkiye’de devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu önemli bir uygulama. Özellikle de Ceza İnfaz Kurumlarının yükünü paylaşan ve elbette ki kategorik anlamda belli aşamadaki suçların veya ceza kanunundaki karşılığı olan suçların infazı hususunda belli sürelere kadar olan suçların kamu kurumlarında çalıştırılması suretiyle bu cezaların infaz edilmesini içeriyor. Ve 2005-2006 yıllarından beri de aktif olarak uygulanıyor. Bizde bu protokolü imzalamak suretiyle valiliğimiz ve başsavcılığımız arasında iş birliğini bir yıl için daha belirlemiş oluyoruz. Tabi bu diğer kurumlarımızı da kapsıyor. Bütün kurumlarımız gerekli iş birliği ve desteği bu kanun çerçevesinde veriyor ve vermeye de devam edecek. Elbette ki cezaların infazı ceza infaz kurumlarında gerçekleşiyor bir boyutuyla bu insanların veya suç işlemiş olanların ıslah edilmesi anlamına da geliyor. Rehabilite edilmesi anlamına da geliyor. Tabi kamu kurumlarında çalıştırıldığında ve toplum yararına çalıştırıldığında devlet bu vatandaşlarımızın hizmetinden de faydalanmış oluyor. Bu şekilde onların da hem rehabilite olmaları hem de çalışmalarından toplumun ve kamunun da faydalanması anlamına geliyor. Bu yönüyle çok önemli bir uygulama. Tabi bunların denetimi de ilgili kurumlarımız tarafından çalıştıkları kurumlardaki amirleri, sorumluları tarafından takip ediliyor.”

"Son 3 yılda toplamda 38 bin 964 kamu hizmeti verildi"

Cumhuriyet Başsavcısı Tiryaki ise, yükümlülerin bu protokoller ile hem devlete, millete katma değer sağladığını hem de kendilerinin sosyal yaşamına önemli katkısının olduğunu ifade etti.

Son 3 yılda toplamda 38 bin 964 saat bu şekilde kamu hizmetlerinde yükümlü vatandaşların görevlendirildiğini sözlerine ekleyen Tiryaki şunları söyledi:

“2005 yılından beri ilimizde Denetimli Serbestlik müdürlüğümüz görevini yapmakta. Aralık ayı itibariyle bu protokoller hazırlanmakta. Bizde bu kapsamda daha önce de ilimiz dahilinde valilik makamımızda ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda kamu hizmetlerinde çalışmak suretiyle cezaların infazını gerçekleştiriyoruz. Şunu da ifade etmek isterim ki, daha önceden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayburt Devlet Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Bayburt Belediyesi, İl Kültür müdürlüğü, kaymakamlıklarımız, camilerimizde bunlar gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşlarımızda bu suretle ceza infazlarını gerçekleştirdik. Son 3 yıl itibariyle toplamda 38 bin 964 saat bu şekilde kamu hizmetlerinde yükümlü kardeşlerimiz cezalarını infaz etmişlerdir. Bu vesileyle hem sosyal yaşamda hayatlarına devam etmişler, hem cezalarının infazlarını gerçekleştirmişler hem de çalışmak suretiyle devletimize milletimize katma değer üretmişlerdir. Ben bu vesileyle imzalayacağımız protokolün öncelikle yükümlü kardeşlerimizin cezalarının infazında ve topluma kazandırılmasında hayırlara vesile olmasını, yine çalışarak üreterek devletimize milletimize katkı sağlamaları hususunda hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan ve Cumhuriyet Başsavcısı Tiryaki protokolü imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.