Vali Ustaoğlu: "Darbeciler hak ettiklerini bulacaklar"

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu,"Vatandaşımızın devletine, bayrağına, vatanına, ezanına ve kutsal değerlerine sahip çıktığının en güzel göstergesi olarak devlet hiyerarşisi, emir komuta zinciri içerisinde ilimizde halkımızla tam bir birlik ve beraberlik içerisinde valilik önündeki meydanda sabahlamıştır." ifadesini kullandı.

Vali Ustaoğlu: "Darbeciler hak ettiklerini bulacaklar"
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu,"Vatandaşımızın devletine, bayrağına, vatanına, ezanına ve kutsal değerlerine sahip çıktığının en güzel göstergesi olarak devlet hiyerarşisi, emir komuta zinciri içerisinde ilimizde halkımızla tam bir birlik ve beraberlik içerisinde valilik önündeki meydanda sabahlamıştır." ifadesini kullandı.

Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, olayları valilik binasında Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Emniyet Müdürü İsa Bület Kaya, tüm siyasi parti il başkanları, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte takip ettiklerini belirtti.

Ankara ve İstanbul'da FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu, bunun ardından da  ülke genelinde halkın duyarlılığını ortaya koymasına vesile olan hukuk dışı, demokrasiye ve ülkenin huzuruna yönelik bir girişim meydana geldiğini işaret eden Ustaoğlu, "Tüm ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da başta ben olmak üzere devlet yönetiminde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün yetkili kurumlarımız ile teyakkuz durumuna geçilmiştir. İlimiz genelinde konuya ilişkin bir sorun asla ve asla meydana gelmemiştir. Gerek polis, gerekse jandarma teşkilatımız konuyla ilgili tam manasıyla emir komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer almaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın vatandaşların demokrasiye ve ülkeye sahip çıkılması anlamındaki duyuru davetlerinin, Bayburt’ta tam anlamıyla karşılığını bulduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşımızın devletine, bayrağına, vatanına, ezanına ve kutsal değerlerine sahip çıktığının en güzel göstergesi olarak devlet hiyerarşisi, emir komuta zinciri içerisinde ilimizde halkımızla tam bir birlik ve beraberlik içerisinde valilik önündeki meydanda sabahlamıştır. Adli mercilerimiz, başsavcılığımız, ağır ceza mahkememiz ve bütün adli teşkilatımız görevi başında ve gelişmeleri titizlikle takip etmektedir. Bu konuyla ilgili hukuk dışı ve asla kabul edilemeyecek türdeki bu girişim devletimizin gücü, milletimizin iradesi sayesinde asla başarıya ulaşamayacaktır. Herhangi bir şekilde buna karışan bizzat içinde yer alan, destekleyen her kim olursa olsun devletimizin gücü milletimizin iradesi sayesinde hak ettiklerini bulacaklardır."

Anahtar Kelimeler:
İsmail Ustaoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CİHANGİR YILDIZ 8 yıl önce

MISIRI UNUTMAYALIM
1. DARBEDEN SONRA 2. GELEN DALGA İLE DARBE GERÇEKLEŞMİŞTİR. BU NEDENLE BAŞKOMUTANIMIZIN YAPTIĞI AÇIKLAMA ÇERÇEVESİNDE KESİNLİKLE SOKAKLAR BOŞ BIRAKILMAYACAKTIR.

BU GÜN VE BU GECE DE DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN HALKIMIZI SOKAKLARDA OLMAYA, BAŞKOMUTANDAN GELECEK 2. EMİRE KADAR SOKAKLARDA BULUNMAYA DEVAM ETMEK GEREKMEKTEDİR.

Avatar
ŞAHİN GÜL 8 yıl önce

BAYBURT 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE HÜRRİYET ŞENLİGİNDE.