Vali Pehlivan, Bayburt'tan ayrıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Vali Ali Hamza Pehlivan ve ailesi Valilik Konağı önüne gelen kalabalık bir heyet tarafından uğurlandı.

Vali Pehlivan, Bayburt'tan ayrıldı
Bayburt Postası - Kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaşan Vali Pehlivan iki yıllık görev süresi zarfında beraber çalıştığı mesai arkadaşları ve Bayburtlulardan helallik istedi. Vali Pehlivan, yeni görev yeri Şırnak’ta Bayburt’un ve Bayburtlu’nun sevgisi, yakın ilgisi ve samimiyetinin ailece kendilerine eşlik edeceğini kaydetti. İyi dileklere gözyaşlarının eşlik ettiği anların ardından Vali Pehlivan beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirip ailesiyle birlikte Bayburt’a veda etti.

Uğurlamaya Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Vali Ali Pehlivan, bir de veda mesajı yayınladı. İşte o mesaj:

"Saygıdeğer Bayburtlu hemşerilerim,

Bayburt Valisi olarak iki yıldır yürütmekte olduğum görevimden,18 Temmuz 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanmam nedeniyle ayrılmış bulunuyorum. Kadim şehir, Şehr-i Çoruh Bayburt’dan, kadim şehir, Şehr-i Nuh Şırnak’a doğru yol alıyorum.

Yurdumuzun pek çok İl ve İlçesinde Kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Vali olarak atandığım ilk İl olan Bayburt’un hayatımda daima müstesna bir yeri olacağını bilmenizi isterim.

Zira her sokağı huzur kokan bir şehirde görev yaptım. Vatanına, Milletine, İline, İlçesine, Köyüne sadakatin samimi tanımını yapan ve yaşayan bir şehirde görev yaptım. Kadim kültüründen köklü gelenekler çıkarmış bir şehirde görev yaptım.

Dede Korkut, Şair Zihni, Celali, Hicrani, İrşadi, Ağlarbaba gibi kıymetli şahsiyetler yetiştiren, kadirşinas, samimi, misafirperver insanların yaşadığı bir şehirde görev yaptım.

Bizleri bağrına basan, gönlünü açan siz değerli hemşerilerime şahsım ve ailem adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayburt’tan ayrılmayı Bayburtlularla yeni buluşmaların, dostlukların, gönül bağlarının devamının müjdecisi olarak görüyorum.

Bundan böyle gideceğim her yerde Bayburt’un ve Bayburtlu’nun sevgisi, yakın ilgisi ve samimiyeti ailece bizlere eşlik edecek; Şehit Osman’ın huzuru, Kop Siperlerinin gururu, Çinimaçin Kalesinin görkemi, Çoruh’un serinliği, Dede Korkut destanlarının derinliği, hemşerilerimizin dua dolu sözleri hep yanımızda gönlümüzde olacak.

Mesleğimizin doğası gereği sürekli farklı yerlerde görev yapan bizler için en önemli yol azığı yerine getirmeye çalıştığımız hizmetlerin yanında, gittiğimiz yerde kurduğumuz dostluklar, gönül bağları ve aldığımız dualardır. Allah’a şükürler olsun ki iyi duygularla geldiğimiz bu güzel diyarda iyilikler bulmak, iyi insanlarla tanışmak, dayanışma içinde çalışmak nasip oldu.

Bu vesileyle görev yaptığım iki yıllık süre boyunca İlimizle ilgili bütün konularda desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve bütün Sayın Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal’a, Sayın Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Askeri ve Adli Erkanımıza, Bayburt Üniversitesi Rektörümüz ve ekibine, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi Başkan, Üyeleri ve Genel Sekreterliğimize, İl Müdürlerimize, Muhtarlarımıza, Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize, kamu kurumlarımızdaki bütün mesai arkadaşlarımıza, meslek odalarımız, vakıflarımız, derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine, üyelerine, işadamlarımıza, hayırseverlerimize, çiftçilerimize, esnaflarımıza, yılların idealini gerçekleştirerek el birliğiyle 2.Lige çıkarttığımız Bayburtspor takımı, yöneticileri ve cefakar taraftarlarına, basın mensuplarımıza ve tek tek bütün Bayburtlu hemşerilerimize teşekkür ediyor, gösterdikleri teveccüh, ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Değerli hemşerilerim, bulunduğumuz her yerde evimizin de gönlümüzün de kapısı sizlere her zaman açıktır. Hepinize sağlık, huzur, hayır ve iyilikler diliyorum. Allah'a ısmarladık.

Selam ve saygılarımla.."

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Sayın valim görev süreniz boyunca Bayburt ve çevresine kaç ağaç diktiniz?

Avatar
Yerli27 5 yıl önce

Amma abarttiniz, bunun gibi kac tane geldi gecti ? hangisi memleket ugruna ne yapti ? komiksinizz ya// insanlari bos hedefler ugruna yuceltmek baya komik/..

Avatar
sadettin 5 yıl önce

validen ziyade il başkanı gibiydi