Vali Pehlivan: "2018 daha yoğun bir tempo ile geçecek"

Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2017 yılı Dönem Sonu Meclis Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan: "2018 daha yoğun bir tempo ile geçecek"
Bayburt Postası - Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantı Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan teşekkülünün ardından toplantı açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Pehlivan toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başladı.

Vali Pehlivan, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yurt genelinde köylerin özellikle alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi, mahalli müşterek ihtiyaçlarının giderilmesi maksadıyla kurulmuş olan mahalli idare birimleri olduğunu ve Özel İdarelere koordineli bir şekilde faaliyet gösterdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde,2004 yılında, başlatılan KÖYDES projesi ile birliklerin işlerlik kazandığını ve pek çok altyapı yatırımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Bayburt’ta KÖYDES projesi kapsamında bugüne kadar 61 milyon TL'yi aşkın ödeneğin köylerin alt yapısının iyileştirilmesi için kullanıldığı bilgisini aktaran Vali Pehlivan, “Kullanılan bu ödeneklerle ilimiz merkez ve ilçelere bağlı köylerde birçok proje hayata geçirilmiştir. Geldiğimiz nokta itibariyle köylerimizin yüzde doksan beşinin yolları asfaltlanmış, içme suyu depo, ishale hattı ve şebekesi, kanalizasyon hatları yapılmış, pek çok köprü, menfez, sulama kanalları ve sanat yapıları inşa edilmiştir. Bu yıl itibariyle KÖYDES kapsamında aktarılan 5 milyon 700 bin TL’lik kaynağı yatırıma dönüştürmüş durumdayız. Bu ödeneğin 4 milyon TL’lik kısmını yol projelerine, 1 Milyon 300 bin TL’lik kısmını içme suyu projelerine, 258 bin TL’lik kısmını ise atık su projeleri için ayırmışız.” dedi.

Vali Pehlivan, 2018 yılı Özel İdare bütçe ve yatırım programı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve köylerin ihtiyaçları doğrultusunda etkin bir çalışma programı oluşturulacağını dile getirdi. Gelecek dönemde 2017 yılından çok daha yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını belirterek sözlerine devam eden Vali Pehlivan şu değerlendirmelerde bulundu: “Muhtarlarımızla değişik vesilelerle bir araya geliyor, köy ziyaretleri yapıyoruz. Bütün muhtarlarımızla büyük ölçüde bire bir temas sağladık. Bu ziyaretlerimizin yanı sıra sahada da hem bizatihi ben hem meclis üyelerimiz, hem de ilgili teknik ve idari personelimiz bire bir siz değerli muhtarlarımızın taleplerini almaya çalıştık. Şu anda köylerimizin ihtiyaç, sorun ve talepleriyle ilgili bütün veriler mevcut. Bugüne kadar kaydettiğimiz mesafe, yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz yatırım ve projeler bizim en büyük güvencemizdir. İnşallah güzel bir çalışma yılı geçireceğiz. Tüm bu yatırım ve çalışmaların hayata geçirilmesi sürecinde baştan sona emeği geçen tüm kişi ve kurumlarımıza, yaptığınız sağlıklı tespitlerle bizlere sorun ve talepleri bildiren adeta bizlerin gözü kulağı olan sizlere de teşekkür ediyorum. Biz bu süreci birlikte götüreceğiz. Her zaman vurguladığımız bir şey var; önce gönül birliği sonra el birliği. Çok şükür ilimizde bu anlayış mevcut. İlimiz adeta bir şantiye gibi ulaşım, eğitim, sağlık, üniversite, sosyal hizmetler, organize sanayi bölgesi, tarım, DSİ yatırımları başta olmak üzere onlarca başlıkta yürütülen çalışmalara ev sahipliği yapıyor. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe her şey daha iyi olacak. Bunlar devletimizin sağladığı imkanlarla oluyor, biz bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Maliye Bakanımız ve bütün Bakanlarımıza Bayburt olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, yeni faaliyet dönemimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Vali Pehlivan’ın konuşmasının ardından toplantı gündemini oluşturan maddeler görüşülerek 2018 Tahmini Bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde Muhtarlar söz alarak ihtiyaç ve taleplerini dile getirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Genel Sekreter Hayrettin Koçyiğit, KHGB Müdürü Erkan Karakoyun, Birlik Encümen Üyeleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve muhtarlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.