Vali Epcim, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nde önemli açıklamalarda bulundu

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Vali Epcim, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'nde önemli açıklamalarda bulundu

Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin geçen hafta gerçekleştirilen olağan genel kurulu sonrası göreve başlayan yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Cemiyet Başkanlığı görevini üstlenen Murat Okutmuş ile yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Vali Epcim, meslek mensuplarına çalışmalarında başarı temennisinde bulundu. 

Bayburt’un nüfus bakımından küçük olmasının haber üretim süreçlerine de yansıdığını belirten Vali Epcim, bu durumun meslektekiler bakımından zorluklar yaşatabildiğine dikkat çekti. Meslek mensuplarının bu anlamda zor ve özel bir görev üstlendiklerine işaret ederek, “Pandemi sürecinin verdiği bir takım zorluklar nedeniyle bir araya gelmekte zorluklar yaşayabiliyoruz. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelebiliriz. Sizlere kapımız her zaman açık” diye konuştu.

Vali Epcim, koronavirüs salgınına ek olarak teknolojideki ilerleme ve dijital dönüşümün klasik gazeteciliğin geleceğine yönelik akıllarda soru işaretleri doğurduğuna vurgu yaptı. Dijital dönüşümlere ayak uydurmanın bu noktada önemli olduğuna değinen Vali Epcim, “Yazılı basının, klasik basının işi kolay değil. Dijital ortamda var olmayanın yok olup gitmeye doğru ilerlediği bir süreçteyiz. Şehrimiz açısından da bu böyle. Eğer şehrimizi tanıtacağız, turist çekeceğiz diyorsak dijital dünyada olmak zorundayız. Yoksa hiçbir şekilde kendimizi anlatamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bayburt'ta yapımı devam eden projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Vali Epcim, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'na bu yıl 240 milyon lira ödenek ayrıldığını ve Bakanlığın 2022 yılı bitmeden projeyi bitirmeyi hedeflediğini söyledi. Epcim, Mayıs ayında terminal ihalesine çıkılacağını da belirtti. 

Kültür varlıklarının korunmasına yönelik Valilik olarak planlar yaptıklarını ifade eden Vali Epcim, "En önemli kültür varlığımız olan kalemize ilişkin yeni bir iki projeyle biraz daha albenisini artırmak ve iyi bir destinasyon noktası olması için çaba sarf ediyoruz. Buraya yönelik kültürel projeler, müze projesi ve bir yürüyüş yolu projesi var. Geçen yıl kale surları üzerindeki çinilerin yerlerine konulmasına yönelik bir proje yaptık. O bölgede biraz daha çinilerin adetini ve Çinili Mescit olarak bilinen bölgeyi düzeltebilirsek daha olumlu bir intiba oluşacak” dedi.

KUDAKA’nın son teklif çağrısının Bayburt için oldukça olumlu geçtiğini söyleyen Epcim, Tarım Bakanlığı tarafından hayata geçirlen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında koyunculuğun geliştirilmesi anlamında sessiz bir devrim yaşandığını belirtti. Şuana kadar besiciye verilen koyun sayısının 26 bine ulaştığını bildiren Epcim, Bayburt'ta projeden 160 ailenin faydalandığını, Haziran ayına kadar bu sayının 300'e kadar çıkabileceğine değindi.  

"Çoruh'un doğallığına dokunmayacağız"

Gazetecilerden gelen Çoruh Nehri Projesi’ne yönelik soruyu da yanıtlayan Vali Epcim, projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Çoruh'un kıyılarındaki bugünkü durumun çok uzun yıllar önce yapılmış ve daha sonra devem ettirilmiş uygulamalar dolayısıyla oluştuğunu aktaran Vali Epcim, bundan sonra yapılacak çalışmalarda Çoruh'un doğallığına dokunulmayacağının altını çizdi.  

Epcim, "Burada doğal yapıyı bozmayan bir anlayışı ortaya koyabilir miyiz? Bunu su mühendisliği ile bir araya getirebilir miyiz? Teknik değerlendirmeler su yatağının genişletilmesi ya da derinleştirilmesi gerekliliğinden bahsediyor. Zor bir konu. Teknik açıdan biraz pahalı ama başka yöntemleri var. Burada doğallık isteniyor. Onu sağlamaya çalışacağız. Çoruh kenarlarına duvar örmeden, aynen bu şekliyle, sadece tahkimatlarını yapıp, çevredeki yapılara su basma sorununu da engelleyen bir çalışmanın projelendirmesi şu an devam ediyor. Bu doğallığı bozmayacağız” diye konuştu. 

Açıklamaları sonrasında yeni yönetime bir kez daha başarı dileyen Vali Epcim, bir önceki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız’a da emekleri dolayısıyla teşekkür etti. Vali Epcim, ziyaretin anısına Başkan Murat Okutmuş'a çini hediye etti. Okutmuş, Vali Epcim'e ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, cemiyet olarak planladıkları çalışmalardan bahsetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.