Ustaoğlu: “Toplumda karşılığı olan projeler üreteceğiz”

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı’ Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ustaoğlu: “Toplumda karşılığı olan projeler üreteceğiz”

Bayburt Postası - ‘Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı’ Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, valilik bünyesinde oluşturulacak proje ofisiyle Bayburt’un Avrupa Birliği (AB) projelerinden payına düşeni alacağını söyledi.

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Bayburt Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve bazı kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu toplantı açılışında yaptığı konuşmada kamu kurumları ve özel sektör arasında kurulacak bağın Bayburt’un gelişimi ve kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti. Bayburt Valiliği bünyesinde oluşturulacak proje ofisinde toplumda karşılığı olan projeler yapmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Ustaoğlu, “Bayburt küçük bir şehir. Bizde bu anlamda neler yapabiliriz, bununla ilgili hangi sektörleri ön plana çıkartabiliriz bunun zaman zaman çalışmaları yapılmakla birlikte biraz bu dağınıklığı giderme adına da inşallah kısa bir süre içerisinde valiliğimiz adına bir proje ofisi oluşturacağız. Onun şuan hazırlıkları bitmek üzere. Bu proje ofisimiz ilgili Vali Yardımcısı arkadaşımız Hasan Dönmez’in yönlendirmesinde olacak. Burada tabi en önemli ayağımız üniversite olmak üzere belli kurumlardan bu ofisimizde görevlendireceğimiz arkadaşlarımız olacak. Burada belli sektörler itibariyle, hangi sektörlerimizin alt bileşenleri olarak hangi projeler hayata geçirilebilir önce bunları belirleyip sonrada bunların hangileri AB Projeleri kapsamında hangileri Kalkınma Bakanlığı tarafından değerlendirilebilir veya ilgili bakanlıklar tarafından hangileri hayata geçirilebilir bunlarla ilgili çalışmaları da yapıp inşallah ilimizin geleceğine yön verecek çalışmalar yapacağız. Bu proje ofisimiz içerisinde az olsun öz olsun şeklinde ayakları yere basan aynı zamanda toplumda da karşılığı olan projeler oluşturmaya çalışacağız. Bu noktada bu işe katkısı olabilecek herkesin de yardımlarını isteyeceğiz. Onun için bu tip şeyleri ilimiz adına önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu proje konusunda gelecek teklif ve önerilere açık olduklarını dile getirerek, “Türkiye’de çeşitli illerimizden bazılarının başta AB projelerinden çok güzel yararlandığını bu anlamda ben biliyorum. Geldiğimiz noktada ilimizde AB bağlantısı oluşturacak Avrupa Birliği İletişim ve Koordinasyon Birimi’nin oluşturulması gerekiyor. Bakanlığımızın bu konuda bir genelgesi de mevcut. Bunun üzerinde durup bu söylediğimiz proje ofisini oluşturup bu noktada bu konuda tecrübeli ve yetenekli arkadaşlarımızın yardımıyla projeler yapacağız. Kısacası Bayburt’umuzun geleceğine yönelik 2023 Vizyonu içerisinde alması gerekenin en iyisini alması noktasında el birliğiyle ne tür katkılar yapabilirsek bunu gerçekleştirmek için üzerimize düşen ne ise yapacağız. Bu vesileyle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç ve Bayburt Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Temsilcisi Yardımcı Doçent Doktor İlker Tekin katılımcılara konuyla ilgili sunum yaptı.

Anahtar Kelimeler:
İsmail Ustaoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.