Üniversitede ‘Bayburt Yüzey Araştırmaları’

Bayburt Üniversitesi’nde ‘Bayburt Yüzey Araştırmaları’ konulu panel düzenlendi.

Üniversitede ‘Bayburt Yüzey Araştırmaları’
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi’nde ‘Bayburt Yüzey Araştırmaları’ konulu panel düzenlendi. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda  düzenlenen panele, konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi akademisyenleri katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş’ın yaptığı panele, Prof. Dr. Haldun Özkan, Prof. Dr. Süleyman Çiğdem ve Doç. Dr. Nurettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut,  Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Adalet Komisyonu Başkanı Gökmen Avcı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bener Güngör, Genel Sekreter Yard. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. M. İhsan Çubukçu,  akademisyenler ve öğrenciler katıldığı panel yoğun katılımla gerçekleşti.

Panelde ilk konuşmayı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem yaptı. Prof. Çiğdem yaptığı sunumda, Bayburt tarihine ve Bayburt coğrafyasının karakteristik özelliklerine değindi. Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan’ın ortak jeolojik yapıda olduğunu vurgulayan Prof. Çiğdem, Bayburt Kalesi’nin çok eski bir geçmişinin olduğunu dile getirirken, ayrıca Bayburt’ta Urartular’dan kalan kültür varlıklarını belirlemek için incelemelerde bulunulduğunu anlattı.

Prof. Çiğdem’in ardından söz alan Doç Dr. Nurettin Öztürk, Aydıntepe Yeraltı Şehri’nde bahsetti. Yeraltı şehrinin arkeolojik anlamda çok önemli bir kalıntı olduğunu vurgulayan Öztürk, Bayburt Kalesi’nde ve yeraltı şehrinde 12. yüzyıla kadar seramik kalıntıların olduğunu ifade etti. Yeraltı şehrinin bölümlerine ve bu bölümlerin işlevlerine de değinen Öztürk, bu yapının o dönem özellikleri hakkında çokça bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

Panelde söz alan Prof. Dr. Haldun Özkan ise, Demirözü, Aydıntepe ve merkez ilçeye bağlı köylerde tespit edilen kültür varlıkları hakkında bilgi verdi. Bayburt yöresinde çok önemli yapıların bulunduğunu dile getiren Prof. Özkan, bu yapıların yeterince korunması için herkesin gayret göstermesi gerektiğini vurguladı. Prof. Özkan, ayrıca Bayburt Üniversitesi’nin bu tür yapılara önem vermesinden ve korunması konusunda destek olunmasından dolayı Rektör Selçuk Coşkun’a teşekkür etti.

Son olarak konuşan moderatör Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş da, Baksı Müzesi’nin önemine değindi. Baksı Müzesi’nin yapısal özellikleri hakkında bilgi veren Prof. Yurttaş, müzeyi, yöresel ve kültürel eserlerin sergilendiği bir kültür varlığı olarak tanımlarken, Bayburt için ve ülkemiz için önemini anlattı.

Panel katılımcılara plaket takdiminin ardından son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mevlut uyar 10 yıl önce

üniversite yetkilileri,selamlar sunarak"bayburt yüzey araştırmalarının ,daha verimli olması için,bayburt s.t.k.larla ortaklaşa çalıştayı olursa,başarı yüksek olur.saygı ile.
not:konya-bursa-g.antep ve istanbul vb her ay sonu,biraraya geliyorlar,bilgilerinize.