Ülkücülerden İŞİD’e sert tepki

Bayburt Ülkü Ocakları bir basın açıklaması düzenleyerek, Irak’ta yaşananları kınadı.

Ülkücülerden İŞİD’e sert tepki
Bayburt Postası - Bayburt Ülkü Ocakları bir basın açıklaması düzenleyerek, Irak’ta yaşananları kınadı. Türk Dünyası Parkı’nda ülkücü gençlerin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında, saldırıların yaşandığı bölgenin Türkmeneli olarak ifade edildiğini söyleyen Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş, “Sözde islami cihat ettiğini söyleyen bu örgütün ne islamla ne de insanlıkla hiçbir ilgisinin bulunmadığı ortadadır. İnternette yayınlanan görüntüler bu terör örgütünün nasıl acımasız bir yapıya sahip olduğu hakkında fikir vermeye yetecek netliktedir” dedi.

Bölgedeki halkın bir kısmının göç ettiğini, diğer bir kısmının ise endişeyle beklemeye devam ettiğini ifade eden Okutmuş, “IŞİD adlı terör örgütünün soydaşlarımıza yönelik bir katliama giriştiği ihtimal dahilindedir. Ülkemizin sınırlarına çok yakın bir mesafede bulunan Telafer’in işgaline sessiz kalmak yarın ülkemizin içerisine yönelecek hadiselere cevaz vermek anlamını taşır” diye konuştu.

Devletin bölgede yaşayan Türkmenlerin güvenliğini sağlamak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek zorunda olduğunu söyleyen Okutmuş, şunları söyledi :

“Türkiye Cumhuriyeti hem rehin alınan vatandaşlarını teslime zorlamak; hem de soydaşlarımızı güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek mecburiyetindedir. Türkiye’nin gücünü test etmeye çalışan gafiller, bunun cevabının en sert şekilde almalıdır. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine zarar verecek her girişimin, muhataplarına ağır bir bedel olarak geri döneceği ayan beyan gösterilmelidir. Aksi takdirde ülkemiz, eline silah alan herkesin korkutup, sindirebileceği aciz bir ülke olarak anılmaya başlayacaktır. Siyasi iktidarın “Büyük Devlet”, “Dünya Devleti” vurguları eğer gerçekse derhal ortaya koyulmalı; değilse söz sahipleri istifa ederek onurlarına bulaşan bu lekeyi temizlemelidir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, her şartta ve her platformda Türkmeneli’nin sesi olmaya devam edecektir. Buradan herkese hatırlatmak isteriz ki; Ülkücü hareketin yiğit neferleri, gerekirse soydaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazır bulunmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
watandaş rıza 10 yıl önce

açıklamayı ülkü ocakları değilde başka bir parti dernek vs yapsa daha samimi olurdu bence çünkü chp nin kucağına oturmuş bir mhp'nin bunu yapması çok samimiyetsiz olmuştur. yıllardır mhp ye kan kusturan türklüğe çelme takan chp'nin peşine takılan mhp bu açıklaması çok samimiyetsizdir tamda chp heyetinin bayburta gelip mhp ile ortak adaylarını anllattıkları gün bu açıklamanın yapılması mhp nin samimiyetsiz olduğunun en açık göstergesidir....

Avatar
Gurbetçi 10 yıl önce

Vatandaş rıza, rumuzlu kardeşime o sözleri iade ediyorum , kötü söz SAHİBİNİNDİR....Kim nereye ve nasıl oturmuş ,12 yıllık icraata baksın belki görür...
Elbet RABİA işareti yapanlar, beş yüz tane idama ağlıyanlar, gıyabi namazı kılanlar, iktidarın yanın da görünerek yalakalık yapanlar , TÜRKMENLER öldürülende bu açık hava basın toplantısında yoklar... Çünkü MHP iktidar da değil ...180 mısırlının idamı onaylandı AKP'den çıt yok, Sisiye de Cumhurbaşkanımız kutlama mesajı gönderdi, hele bir göndermesin...Bunlar geldikleri gelenek itibarıyla da Şİİ leri müslüman gözüyle görmedikleri gibi, mezhepçilik te almış başını gidiyor...Vatandaş rumuzlu kardeşim , MHP ve Ülkü ocakarının faaliyet alınını , FARK edemiyecek kadar zavallı, Bayburt Ülkü Ocaklarını tebrik ediyorum....TÜRKMENLERİN ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN......