TYP kapsamında 2700 kişilik kontenjan

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, TYP kapsamında 2 bin 700 kişinin işbaşı yapacağını açıkladı.

TYP kapsamında 2700 kişilik kontenjan
Bayburt Postası - Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, TYP kapsamında 2 bin 700 kişinin işbaşı yapacağını açıkladı.

Bayburt'un nüfus oranına göre TYP programından en fazla istihdam alan il olduğunu söyleyen Akdeniz, Orman işçilerinin 6 ay olan çalışma sürelerinin ise 9 aya çıkarıldığını belirtti.

12-21 Ekim tarihleri arasında başvuru yapanların tamamının işe başlatılacağını söyleyen Akdeniz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2700 kontenjan için 32 milyon 400 bin lira"

"Bayburt Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü olarak istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) bünyesinde ilimizde bu dönem istihdam edilecek personel ihtiyacı konusunda Ağustos ve Eylül aylarında bir ön çalışma hazırladık. Yapılan ön çalışma doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzden bu yıl için 15.06.2015 tarihine kadar çalıştırılmak üzere 2700 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğünde bünyesinde 6 ay çalışan işçilerin sürelerinin uzatılması talebimiz üzerine çalışanların süreleri 3 ay daha uzatılarak 9 aya kadar tamamlayacaklardır. Genel Müdürlüğümüz talep ettiğimiz sayıda düşünme yapmadan tümünü onayladı. 2700 yeni kontenjan için 32 milyon 400 bin lira, Orman İşletme bünyesinde süresi uzatılan kontenjan içinde 424 bin 500 lira toplamda 32.824.500 Lira Bayburt ilimize tahsis edilmiş, bu ödenekler asgari ücret artışına göre artırılacaktır."

"Ayrım yapılmadan tamamı işe başlatıldı"

"Bayburt bu kontenjan sayıları ile nüfus oranına göre en fazla TYP kapsamında istihdam olan il oldu. Geçen yıl, bu dönem bize tahsis edilen kontenjan sadece 1000 kişiydi. Daha sonra proje takvimi uyarınca duyurusunu yaptığımız üzere 12-21 Ekim tarihleri arasında aldığımız müracaatlardan merkez, ilçe ve beldelerde çalışmak üzere müracaat edenlerin tamamı her hangi bir ayrım yapılmaksızın işe başlatılmıştır. Köy okulları ile köyde çalışanlar noter huzurunda kura ile işe başlatılmıştır. Köy kontenjanlarına müracaat edenler ise noter huzurunda kura ile tespit edildikten sonra iş başı yapmışlardır. Bu vesile ile Bayburt’ta istihdam, işsizlere mesleki tecrübe ve kendini geliştirmek konusunda büyük bir mesafe kat edilmiş ayrıca 32.824.500 Lira Bayburt ekonomisine girdi sağlamıştır. Taleplerimizin tamamını karşılayan Hükümetimize, Bakanlığımıza, Genel Müdürlüğümüze ve Sayın Vekilimize şükranlarımızı sunuyor, İlimize hayırlı olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
İŞKURÖmer Akdeniz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengaver 9 yıl önce

32 Milyon TL ye bir vekil. 18 ile çarparsanız benzer illerde yapılacak çalışmalarla devletin kasasından çıkacak 600 milyon civarında para ile 276 sayısı tutturulabilir. Devlet imkanları hiç bu kadar hor kullanılmadı. Kısa vadede Bayburt için sevindirici bir haber gibi algılanabilir ama batmışlığın bitmişliğin ifadesidir. Tarım arazileri boş yatarken insanlar mevsimlik işlerle oyalanmayı seçmiştir. Üzücü hem de çok...Keşke kalıcı bir fabrika kurulsaydı da 300 kişi istihdam edilseydi. Ama bunun 300 kişi oy oranında getirisi olurdu. O kadar zaman yok:)

Avatar
Safak güngör 9 yıl önce

Şimdiye kadar nerdeydiniz diye soruyorum? "Kış kıyamet günü salla başa almaşı VER OYLARI"

Avatar
kadir 9 yıl önce

eskiden insanlar kadrolu sendikalı işçi olarak işe girerlerdi bu kadar sevinmezlerdi Türkiyeyi yiyenlerden soyanlardan kalan kemiği yoksula fakire atanlardan 1 kasım da hesap sorulacak mutlakat

Avatar
Hasan Arslanhan 9 yıl önce

o 32 milyon lirayla insanları tembelliğe alıştırmaz bi üretim tesisi yada bi fabrika açılır..Bayburtta insanlar vasıfsız önce bunun ödeneğini çıkartmaya çalışın 2700 kişi 1de işe gidip imza atıp 3te cıkacak bayburtta yada devlete ne karı olacak..20 yaşında insanlar yarın en kötü evin bile kirasının 500 lira oldugu bayburtta nasıl geçim kaygısına düşmesin insanları asgari ücretin bile altına köle gibi kendinize bağlamayı marifet mi sayıyorsunuz..Türkiyede tarımda istihdam sorunu var bayburtta Arge sorunu var 2700 kişiyle bayburtta acacagın fabrika 10000 bin insan doyurur kar marjıyla devletin üzerine yük olup tasarruf miktarırın en düşük oldugu o kente bi katkısı olur..Bosuna olayı trene fln baglamayın bizde o vagon kafa olduktan sonra daha cok tren bekleriz

Avatar
Muhammet 9 yıl önce

Yine göç yolları görüldü bize

Avatar
Arpali69 9 yıl önce

Müdürümüz bu defa hiç ayirimyapmamis keşke her 6 ayda bir seçim olsa..:)))

Avatar
burak 9 yıl önce

tamamı işe girmiş ve kuralı murat kardeşime katılıyorum bunu kime borçluyuz
Sen
Bilirsin
BAYBURT

Avatar
Kara 9 yıl önce

Acziyet.