“Tünellerin katkısı sadece ekonomik değil“

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile görüştü.

“Tünellerin katkısı sadece ekonomik değil“
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, "Kop ve Salmankaş tüneli yapımı son süratle devam etmektedir. Modern şehir uygulamasında bölgelerimizi birbirine bağlayacak olan bu tüneller Bayburt’a ekonomik bir hareketlilik getirecek" dedi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile görüştü. Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'ün de katıldığı görüşme sonrası bir açıklama yapan Özbek, Kop ve Salmankaş tünel inşaatları hakkında bilgi verdi.

Bayburt’un ‘vizyon şehir’ olması noktasında Bakan Elvan ile bilgi alışverişinde bulunduklarını da anlatan söyleyen Özbek, şunları söyledi:

"Bayburt Sayın bakanımızın bakanlığı döneminde Türkiye’ye büyük hizmetler sunmaya ve Türkiye’ye ulaştırmada çağ atlatmaya devam etmektedir. Sayın bakanımız Lütfü Elvan ile birlikte bakanlığımız Sayın Binali Yıldırım’ın bıraktığı yerden çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bayburt Sayın bakanımız Lütfü Elvan’ın bakanlığı devralmasından kısa bir süre sonra ilimizi ziyaret ederek açılışlarda bulundu. Kendisi ilimize samimiyetle yaklaşan bir bakanımızdır. Bakanımızla Bayburt ile ilgili devam eden projelerimiz ve yapımını planladığımız projeler üzerine istişarelerde bulunduk. Kop ve Salmankaş tüneli yapımı son süratle devam etmektedir. Modern şehir uygulamasında bölgelerimizi birbirine bağlayacak olan bu tüneller Bayburt’ta ekonomik bir hareketlilik getirecek ve Bayburt’u bölgenin parlayan yıldızı yapacaktır. Bayburt, tünellerin bitimiyle denize bir saat 20 dakika, Erzurum’a bir saatte ulaşmış olacaktır."

Tünellerin Bayburt turizmini de canlandıracağını belirten Özbek, Vauk Dağı’na yapılacak tünel ile birlikte Karaçam Tüneli'nin ise fizibilite çalışmalarının devam ettiğini bildirerek şöyle devam etti:

"Yayla turizminde özellikle Salmankaş Tüneli, yazın bunaltıcı sıcaklarda Karadeniz halkını Bayburt ve yaylalarına çekecek ve ilimizin turizm dinamizmi artacaktır. Vauk Dağı’na yapılacak tünel ve Karaçam Tüneli için fizibilite çalışmaları ise devam etmektedir. Sayın bakanımıza Bayburt ile ilgili duyarlılıklarından ve samimi duygularından dolayı teşekkür ediyorum" 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuncay yanık 9 yıl önce

kendi insanımızı kötülemek başkalarının üzerinden politika yapmak nedir biri bunu açıklasın yazık

Avatar
mehrali yücesoy-dısburg @tuncay yanık 9 yıl önce

biliyorsan açıklayınız!?,tuncay bey,ahmet pamuköze katılıyoruz.bayburt sahipsiz değil,dir...

Avatar
abdullah biricik 9 yıl önce

gümüşhane m.vekili f.üstün tren için trebolular ile tren derneği kurdu ,bayburt m.vekilinin dikkatine. f.üstünü tebrik ederiz.

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Demek ki tünelin açılmasıyla vizyon luk yakalanacak

Avatar
TUNCAY YANIK 9 yıl önce

BELKİ GEÇLER BİLMEZ AMA BU TUNELLER BİZİM YÜZ YILLIK HAYELLERİMİZDEN BİRİ ALLAH DEVLETİMİZE GÜÇ VERSİN KIRIKKALEDEN SELAMLAR

Avatar
murat 9 yıl önce

gümüşhana vekili treni konuşurken bizim ki tünelin derdinde.vah beni sahapsız bayburt.

Avatar
ahmet pamuköz-ank 9 yıl önce

kop ve araklı tünelleri,erzurum ve trabzon millet vekillerinin katma değeridir,demiryolu
için bayburt halkı 18bin imza vermiştir,akibeti belli değil,lütfen bir açıklama yapınız.
gölbaşı

Avatar
ahmet pamuköz-ank 9 yıl önce

kop ve araklı tünelleri,erzurum ve trabzon millet vekillerinin katma değeridir,demiryolu
için bayburt halkı 18bin imza vermiştir,akibeti belli değil,lütfen bir açıklama yapınız.
gölbaşı-ank.