Taşeron işçiler ‘vizite’ eyleminde

Bayburt’ta karayolları bünyesinde çalışan ve kadro bekleyen taşeron işçiler, topluca vizite eylemi yaptı.

Taşeron işçiler ‘vizite’ eyleminde
Bayburt Postası - Bayburt’ta karayolları bünyesinde çalışan ve kadro bekleyen taşeron işçiler, topluca vizite eylemi yaptı. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, 106. Bayburt Şube Şefliği'nde çalışan Yol-İş'e bağlı üye 42 taşeron işçisi, kendilerine kadro verilmemesine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.

Bayburt Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen grup adına konuşan İşyeri Baş Temsilcisi Murat Kırıcı, karayollarında çalışan 42 işçinin 27 ay önce mahkeme kazanmasına rağmen kadro verilmediğini bu yüzden eylem yaptıklarını belirtti.

Kırıcı konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler bugün Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli birimlerde çalışan işçiler olarak hep birlikte hastalandık. 3 yıldır süren bir rahatsızlığımızın tedavisini daha çok erteleyemezdik. Bu nedenle hep birlikte doktora görünmeye karar verdik. Bizler Karayolları Genel Müdürlüğü'nün taşeron işçisi dediği, bağımsız Türkiye Cumhuriyet mahkemelerinin ve yüksek yargısının ise, ilk günden beri 'Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işçisi dediği' işçileriz. Bizler çalışma bakanlığı yetki tespiti belgelerine karayolu işçisi saydığı fakat Maliye Bakanlığı kadro tahsisinde görünmez olan işçileriz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın psikolojik olarak sorunları arttığından psikolojileri bozulmuştur. Bizden bundan dolayı toplu olarak arkadaşlarımızla beraber bugün hastaneye gelip rahatsızlığımızı dile getirdik.”

Trabzon 1 Nolu Yol-İş Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı Necip Köklü ise, karayollarında çalışan 42 işçinin hakkının mahkeme kararından sonra Yargıtay tarafından da onandığını belirterek, “Hükümet bir türlü kadrolarını vermiyor. Bunun sebebi de 9 bin arkadaşımız işbaşı eder kadrolu olarak işe başlarsa arkadan gelecek olan 900 bin taşeron işçisi var. Bunlar da örnek teşkil eder diye kabul etmiyor. Bizler arkadaşlarımızın bir an önce hakları olan kadroların verilmesini istiyoruz” dedi. 

Yapılan açıklamaların ardından işçiler vizite almak için hastaneye gitti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

sizin çocuklarınızın gemisi yokmu? yada milyon dolarlık evleri,yada koca koca arazileri yada abd de çiftlikleri. bunca yıldır çalışıyorsunuz halamı yok. bakın birilerin oğullarının neleri var. çalışkan adamın çocukları milyar dolarlarla oynuyorlar. utanın utanın çalışın sizinde olsun. hak hukukmu arıyorsunuz siz hala. öldü onlar öldü.

Avatar
baycan 10 yıl önce

yargı kararlarının biran önce devreye sokulması ve bu arkadaşlarımızın hak etmiş oldukları kadrolarının verilmesi tek arzumuzdur.

Avatar
Taşeron İşçi 10 yıl önce

Hakkımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yargı kararlarının bir an önce uygulanmasını istiyoruz.