Tarihi Bayburt Lisesi binasında restorasyon

1966 yılında kurulan Bayburt'un ilk lisesi Bayburt Lisesi'ne hayata veren tarihi binada restorasyon çalışmaları sürüyor.

Tarihi Bayburt Lisesi binasında restorasyon
Bayburt Postası - Vali Ali Hamza Pehlivan, kentin önemli tarihi yapılarından biri olan Bayburt Lisesi binasında sürdürülen restorasyon çalışmalarını denetledi.

Sit tescili olan tarihi eğitim binasının restorasyonu kapsamında çalışmaların başlangıcından bugüne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onaylamış olduğu proje kapsamında önemli yapısal iyileştirmeler sağlandı. Cephe sağlıklaştırma ve sağlamlaştırmanın yanı sıra zamanla tahrip olan bölümlerin aslına uygun olarak onarımı ve sonradan eklenen kısımların orijinal haline getirilmesi çalışmaları restorasyon projesi kapsamında eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere tarihi binayı ziyaret eden Vali Pehlivan ilgililerden bilgiler aldı. Vali Pehlivan iki ana kısımdan oluşan bina içerisinde katları ve sınıfları gezdi. Yüklenici firma yetkililerine restorasyon çalışmalarının teknik şartnameye uygun olarak gerçekleştirilmesi için talimat veren Vali Pehlivan ilgililerden de konunun takipçisi olmalarını istedi.

Vali Pehlivan incelemelerini kendisine eşlik eden heyetle yaptığı değerlendirmelerin ardından sonlandırdı.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serdal Salık, İnşaat ve Emlak Hizmetleri Şube Müdürü Serdal Şeker, İl Özel İdaresi teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 5 yıl önce

Umarım tamir bittikten sonra Lise dışında başka amaç için kullanılmaz!..

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Çalışmalar Çok Yavaş İlerliyor İnşAllah Eğitim Öğretim Sezonuna Açılır Biraz Hız Verilirse