SODES'le Sanat Rüzgarı sergisi açıldı

Bayburt Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Bayburt’ta Sanat Rüzgârı” isimli Sosyal Destek (SODES) projesinde sergi açılışı gerçekleşti.

SODES'le Sanat Rüzgarı sergisi açıldı
Bayburt Postası - Kurulumu ve donatımları tamamlanan 3 müzik 3 resim atölyesinde yapılan eserler tarihi Taşhan'da sergilendi.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, ilde faaliyet gösteren 6 okulda gerekli tadilat ve tefrişat işlemleri yapılarak SODES desteği ile donatımları tamamlanan Güzel Sanat Kurslarında toplam 60 öğrenciye uzman eğitmenler öncülüğünde bugüne kadar 168 saat ebru kursu 140 saat müzik kursu verildiğini belirtti. 

Proje faaliyetleri kapsamında kasım ayı içerisinde uzman eğitmenler ve okul idarecilerinin önderliğinde kurslara devam eden toplam 60 öğrencinin katılımları ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Atatürk Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı gezileri düzenleneceğini bildiren Karakoğlu, alanında uzman ve tanınır 5 ulusal sanatçının katılımları ile de Şair Zihni Kültür Merkezi'nde kültür ve sanat faaliyetlerine katılımı artırmak amacıyla il genelinde eğitim gören 250 öğrenciye yönelik panel ve atölye çalışmaları düzenleneceğini ifade etti.

İki gün boyunca çeşitli okullardan öğrencilerin ve halkın ziyaretine açık kalan serginin açılışına katılan Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, kurum amirleri ve öğrenciler sergi alanı ile çalışma atölyelerini gezerek eserleri inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.