Şentürk, "9 ayda 400 bin lira borç ödedik"

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin iptalinin ardından 01 Haziran 2014 tarihinde Aydıntepeliler'in ikinci kez sandık başına gittiği seçimi 195 oy farkla kazanan Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, 9 aylık görev süresini Bayburt Postası'na değerlendirdi.

Şentürk, "9 ayda 400 bin lira borç ödedik"
Bayburt Postası - 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin iptalinin ardından 01 Haziran 2014 tarihinde Aydıntepeliler'in ikinci kez sandık başına gittiği seçimi 195 oy farkla kazanan Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, 9 aylık görev süresini Bayburt Postası'na değerlendirdi. Bayburt genelinde AK Part'nin tek kaybettiği yer olan Aydıntepe Belediye Başkanlığını MHP adayı olarak kazanan Şentürk, bugüne kadar yapılanlar ve 2015 yaz sezonunda ilçeye kazandıracağı yeni hizmetler hakkında bilgi verdi.

Aydıntepe Belediyesi'ni 2 milyonun üzerinde borçla aldığını söyleyen Şentürk, 9 aylık süre zarfında 400 bin lira borç ödediklerini ve bu süre zarfında tek kuruş borç yapılmadığını belirtti. 

9 aydır işçi ve memurun maaşını zamanında ödediklerini söyleyen Şentürk, kısa sürede belediye imkanları ile yapılan hizmetlere de değindi.

Şentürk, göreve geldiği günden bugüne ödenen borç miktarlarını rakamlar vererek belirttiği açıklamada şunları söyledi:  

"Göreve başladığımızda Aydıntepe Belediyesi'nin 2 milyonun üzerinde borcu vardı. 100 bin lira elektrik borcu ödedik, memurun eski alacaklarına 150 bin lira da ona ödedik. Mazot parası ödedik. Emekli olup paralarını almayanlar vardı 50 bin lira onlara ödedik. Toplamda şuana kadar 400 bin lira borç ödedik. Aydıntepe Yer Altı Şehri üzerine yapılan parka 180 bin lira borcumuz vardı. Bunun 40 lirasını ödedik diğer kalan kısmını İller Bankası'ndan temin ettik. 9 aydır da işçinin, memurun maaşlarını zamanında ödüyoruz. Araçların sigortaları ve muayeneleri yoktu. 2014 yılının 11. ayında 20 bin lira masraf ederek araçlarımızın eksiklerini giderdik. Göreve geldiğim günden bugüne belediyemize ne alındıysa hep peşin alınmıştır. Tek kuruş borç yapılmamıştır."

Aydıntepe'ye ilk kez bir hayvan pazarı kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyleyen Şentürk, içme suyu, kanalizasyon, halk toplantıları ve diğer hizmetler hakkında bilgi verdiği açıklamasında MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nde aldığı yardımı da açıkladı.

Şentürk, şu açıklamayı yaptı:

Hüseyin Sözlü'ye teşekkür


"Adana Büyükşehir Belediyesi 100 bin liranın üzerinde belediyemize malzeme yardımı yaptı. Belediyemizin arızalı olan kepçe ve motorlarını Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yaptırdık. Değerli başkan Hüseyin Sözlü'ye teşekkür ediyorum."

İlk kez halk toplantıları

"Aydıntepe'de ilk defa halk toplantıları gerçekleştirdik ve sorunları birebir vatandaşla görüştük. Bu toplantılarda mahalle odalarımızı kullandık. Bunu Ocak ayında yaptık. yılda 3 kez yapacağız."

"Aydıntepe'de hâlâ kırgınlıklar, küskünlükler hakim"

"Biliyorsunuz iyi bir seçim dönemi geçirmedik. Aydıntepe'de hâlâ kırgınlıklar, küskünlükler hakim. İnsanlar ayrı ayrı yerlerde  oturuyorlar ama ben bir belediye başkanı olarak hepsiyle oturup kalkıyorum.  İnşallah bu kırgınlıklar filan biter ve insanlar birbiriyle kaynaşır."

"Güzel bir hayvan pazarı yapacağız"


"Aydıntepe girişine hayvan pazarı yapacağız. İlçenin hayvan pazarı yoktu. Belediyeye ait bir yerimiz var. 6 bin metrekare yerimizi 2 bin dönümünü hayvan pazarı yapacağız. Buraya birde kantar koyabilirsek güzel olacak. Şuan hayvan pazarlığı sokaklarda yapılıyor. Bölgedeki köylerinde canlandıracağı güzel bir hayvan pazarı yapacağız."

"İçme suyuna yayladan takviye" 

"Belediyemizin imkanları ile 2 kilometre atık su kanalizasyon yaptık. Asfalt çalışması yaptık. Yazın yayladan içme suyuna takviye yapacağım. 10 bin metre borumuz var. İller Bankası projesinde sıkıntı çıktı, bunu da inşallah belediye imkanları ile yapacağız." 

Halk pazarı ve taksi durağı

"Cuma günü olan halk pazarı yerini değiştik. Daha önce caminin ordaydı. Şimdi belediye yakınına aldık. Halkımızda bundan memnun oldu. Taksicilere durak yaparak onları da bir durakta topladık."

"Aydıntepe ve Arpalı minibüslerini bir kooperatiflerini topladık"

Aydıntepe ve Arpalı minibüslerini birleştirdik. Bu çok önemliydi. Bir kooperatif altında topladık. Bu yüzden yıllarca sıkıntılar çekildi. Tartışmalar oldu. Şimdi 15 dakikada bir minibüs kalkıyor. Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi ile işbirliği içerisinde bu çalışmayı yaptık ve artık minibüslerimiz buradan kalkıyor. Arpalı'ya uğruyor ve Bayburt'a gidiyor.  Önceden minibüslerin kalkış aralığı 1 saati bulduğu zamanlar alıyordu şimdi 15 dakikada bir minibüs kalkıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dinçer Erkovan 9 yıl önce

Sn Başkanım ve kardeşim Haşim Şentürk'e selam'lar inşaAllah başaşarılı olursun mutluluk duyarım