Sekmenli, sekizinci kez başkan

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurul kongresi gerçekleşti.

Sekmenli, sekizinci kez başkan
Bayburt Postası - Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurul kongresi gerçekleşti. İki adayın yarıştığı kongrede 28 yıldır başkanlığı sürdüren Hacı Mehmet Sekmenli yeniden başkan seçildi. Sekmenli'nin yönetiminde; Arif Çalışkan, Hakkı Turgut, Mustafa Kızılaslan ve Şirzat Gazioğlu yer aldı.
 
Divan başkanlığını TESKOM Genel Başkan Vekili Hüseyin Akal'ın yaptığı kongre Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşti. Mevcut Başkan Mehmet Sekmenli ile Ahmet Şipal'in aday olduğu kongrede 44 oy Sekmenli'ye çıkarken, 7 oy ise Şipal'e çıktı.

Başkan adayı Şipal, kongreye katılım sayısını eleştirdiği konuşmasında, 950 üyesi bulunan kooperatifin salonu dolduran kişilerle mevcut kongresinin yapılamayacağını söyledi.
 
"Burası Kanarya Sevenler Derneği değil"

Mehmet Sekmenli ise Şipal'i kendi listesinde bulunan 4 ismi bile kongreye getiremediğini kaydetti. Sekmenli, "Burası Kanarya Severler Derneği değil. Göreve talipsen bu kooperatifin takibini, plasman değerini, ihtiyacını bileceksin. Bir arkadaşımız oturduğu yerden '28 yıldır burada' diyor. Onur duyuyorum, evet 28 yıldır bu kooperatifi idare ediyorum. Yaptıklarım ortada. Size karşı davranışlarım ortada. Kimseyi ayırıp, kayırmadım. Bizim 950 üyemiz yok, bunlar kafadan atılan rakamlar. Yanlış yalan bilgilerle kafa bulandırmayın. İtirazınız varsa divana yapın" dedi. 

Divan Başkanı Akal ise, kongrenin geçerli sayılması için mevcut sayının üstünde bir katılımın sağlandığını kaydederek, Mehmet Sekmenli'nin 44 oyla yeniden başkan seçildiğini açıkladı.  
 
35 yıllık hizmet onure edildi

Öte yandan kongrenin ardından 35 yıldır kooperatife hizmet eden ve yıl içerisinde emekli olan Fehmi Topsakal'a plaket takdim edildi. 

TESKOM Genel Başkan Vekili Hüseyin Akal'la birlikte Akaslan'a plaket takdim eden başkan Sekmenli, "Hepinizin yakından tanıdığı 35 yıldır odamıza hizmet eden arkadaşımız var. Biz ve bizden önceki yönetimlerde de çalıştı. Bu dönem içerisinde emekliliğini istedi. Biz biraz daha çalışmayı isterdik kendisiyle ama isteğini geri çevirmedik. Kendisinin 35 yıldır zaman mefhumu gözetmeksizin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kutluyor, bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve başarılar diliyorum" diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasemin 6 yıl önce

Durust caliştigi icin 28yıl başkanlık yaptı Mehmet bey

Avatar
çelik 6 yıl önce

Durust calistigi icin 28yil baskanlik yapti Mehmet bey