Şehit Osman'da hummalı çalışma

Şehit Osman Tepesi’nin çehresini değiştirmek amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Şehit Osman'da hummalı çalışma
Bayburt Postası - Şehit Osman Tepesi’nin çehresini değiştirmek amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Asfaltlama, çim parke, geniş kapsamlı ağaçlandırma çalışmaları, peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarıyla ilgili bir açıklma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi'yle ilgili 5 yıl önce başlatılan açlışmların sonuna gelindiğini belirtti.

Yapılan çalışmaların Şehit Osman Tepesi'ni daha bilinir hale geldiğini söyleyen Başkan Polat şunları söyledi:

"Geçen yıl bu alanda başlatmış olduğumuz çalışmalarla birlikte 300 metre Bayburt taşıyla istinat duvarı yaptık. İstinat duvarının üzerine koyduğumuz burçlara da yapmış olduğumuz aydınlatmalarla bu bölgenin gece görüntüsüne farklı bir tema katmış olduk. Herkes artık Şehit Osman’ı hisseder hale geldi. 5 yıl önce Şehit Osman Tepesi’nde bir tane ışık yanmıyordu. Şehit Osman yolunda yapmış olduğumuz yol genişletme çalışmaları ve Tedaş’la birlikte yapmış olduğumuz aydınlatma çalışmaları, Şehit Osman’ı gece ve gündüz daha da bilinir hale getirdi. Özellikle bazı bölgelerde ekskavatörle bir metre küp alanında kazı yapmak suretiyle oralara ağaç diktik. Kamyonlarla bu bölgeye toprak taşıdık ve oluşturduğumuz müsait zeminlerde ağaçlandırma çalışması yaptık.Geçen yıl zemin düzenlemesi yaptığımız bu alana mevsimlerinde iyi gitmesini fırsat bilerek 1500 kamyon toprak taşıdık. Bu bölgede ağaçlandırma çalışmalarımızı inşallah sonuçlandıracağız.”

2000'li yılların başında yapılan Kır Kahvesi ile ilgili de yeni projeleri hayata geçirileceğini söyleyen Polat, açıklmasında şu ifadelere yer verdi:

"Şuanda bulunduğumuz alanda daha önceki belediye başkanlarımızdan Hükmü Bey’in (Pekmezci) zamanında Kır Kahvesi yapılmış. O dönemde çok iyi düşünülmüş bir proje. Ama o zamanın imkânları ile yapıldığı için ve aradan da zaman geçtiği için şuanda demode oldu. Kamelyalar yıprandı, sistemde bozulmalar oldu. Biz şimdi bu Kır Kahvesi’nin çevresinde yeni projeler geliştirdik. Yeni bir şelale sistemi ve yeni bir projeyi burada uygulayacağız. Bina sabit kalmak suretiyle yeni kamelyalar, yeni zemin, yeni şelale, yeni su sistemi olmak üzere yeni projemizi bu alada gerçekleştireceğiz. Özellikle bu tesisin sağ tarafında bulunan geniş alanı da kullanıma açmak adına geçen yıl yapmış olduğumuz istinat duvarının üst kodunu tamamen toprak doldurmak suretiyle o alanın da hem ağaçlandırmasını gerçekleştireceğiz hem de kamelyalarla vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya gayret edeceğiz.”

"Şehitlik projesi ihale aşamasına geldi"

“Yine bu bölgede son noktasına geldiğimiz bir şehitlik projemizin var olduğunu daha önce beyan etmiştim. Çevre Şehircilik Bakanlığı, İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda ve Şehit ve Gaziler Daire Başkanlığına sunmuş olduğumuz şehitlik projemiz kabul edildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’yle yapacağımız bir protokol ile hazırladığımız projeyi ihaleye çıkaracağız. Şehitlik projesi Şehit Osman türbelerinin önünde gerçekleşecek. Biz görev süremizin sonuna kadar imkânlarımız ölçüsünde Bayburt’a hizmet üretmeye ve arkamızda eser bırakmaya gayret ediyoruz. İnsanlar fanidir ama eserler bakidir. İnşallah halkımız eserlerimizin kıymetini bilecektir. Eserlerimizi ve hizmetlerimizi hepimizin koruması gerektiğini hatırlatıyorum. Hizmet süremizin son 1,5 ayına yaklaşmış bulunuyoruz. Biz durmuyoruz, biz çalışıyoruz. 30 Mart’a kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

"Hizmetlerimize devam edeceğiz"

“Şuanda proje aşmasında olan Çarşı Köprüsü’nün yenilenmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’ndan söz aldım. Aynı zamanda Masat’tan şehrimize gelen suyun sertlik oranını düşürmek adına yeni bir su kaynağı tespit ettik ve o suyu mevcut hatta katmak için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile irtibatlarımız devam ediyor.   Yeni bulduğumuz 30 litre/saniye suyu da mevcut isale hattına kattığımız zaman artık Bayburt’ta herkes suyunu da çayını da bizim şebeke suyumuzdan gönül rahatlığı ile içebilecektir. Halkımız bize dua etmeye devam etsin, biz hizmetlerimizde sonuna kadar devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SELAHATTİN EKREKLİ 10 yıl önce

İyi hoşta niye seçimin yaklaştığı günlerde bu işleri son günlere sıkıştırırlar. Onu bir türlü anlamıyorum. Halbuki bu hizmetler görev süresince yapılsa, belki de ileri ki dönemlerde tekrar seçilme şansı doğardı. Ama ne hikmetse bizde yumurta ağzına geldiği zaman çalışma yapılıyor. Ben yazın Bayburt'taydım ancak hiç bir çalışma görmedim. Neyse Bayburt'a yapılan her hizmet kutsaldır diyerek emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Avatar
Bayburtlu Salih 10 yıl önce

Sayın Başkan ve bu dönemden sonra seçilecek sayın Başkanlar, Bayburt'un genel görünümü, gelişmesi, trafiği,açısından;
Çoruh nehri meydan köprüsünün sağ kısmını Askerlik şubesine kadar, sol kısmını ise Erzurum köprüsüne kadar yıkım ve genişletme projesini başlatıp, Bayburt'un çehresini değiştire bilirler. Yıkım yapılan yerlerdeki esnafın mağdur olmaması için kız lisesi, Ortaokul, jandarma, Askerlik şubesi şehir dışına taşınabilir.
Bu arada demeden geçemeyeceğim esnaf sanatkarlar odasının eski maliye binasını yıkıp yerine bina yapıp Çoruh nehrinin kenarını ve şehri dönüştürme adına başka bir yere binasını yapmayıp tekrar nehir kenarını beton yığını haline getirmelerini hiç makul karşılamadım, bu hareket hala günlük yaşadığımızın bir delilidir herhalde.