ŞADDER yeniden 'Akkoyunlu'ya emanet

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği 6. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

ŞADDER yeniden 'Akkoyunlu'ya emanet
Bayburt Postası - Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği 6. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Bayburt Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Davut Balibaşa, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay İbrahim Ayhan Vural, ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Protokol konuşmalarında kürsüye çıkan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş sözlerine Ali İmran suresinin 169. ayetinde yer alan Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler. Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar" ifadeleriyle başladı.

Şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu’ya teşekkür eden Başkan Memiş, Şehit Osman Tepesindeki şehitliğimizi inşallah tamamladık ama peyzaj olarak, ağaçlandırma ve yeşillendirme olarak bize göre eksikleri var. En güzeli ve en iyisiyle 1 ay gibi bir süre içinde bu eksikleri inşallah tamamlayacağız. Bugün şehitlerimiz ve aileleri için buradayız. Şehitlik denince Bedir şehitlerini hatırlayalım. Bu dinin var olması adına orada şehit olan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Teröre karşı verilen mücadelede Bayburtlu'nun hep var olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Memiş şöyle devam etti:

"Murat Sancar ile başlayan İdris Karakaşoğlu ile devam eden, en son Hamit Şahin öncesinde Halil Türkoğlu, Ömür Erbay ve daha nicesi hepsini rahmet ve şükranla anıyorum. Temmuz ayına geldiğimizde ki bizim geçmişimizde temmuz ayı iki önemli olaya sahne olmuştur. Birincisi 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı.  Orada Kıbrıs’ın bizim kalması adına şehit olan, gazi olan askerlerimiz var.  Onlar için yardım toplandığında Bayburtlu parmağından nişan yüzüğünü çıkarıp göz bebeği olan ordusuna vermiştir. Ve 15 Temmuz. Türkiye’de bütün illerde, Anadolu’nun her yerinde herkes bu alçak darbeye, bu hain kalkışmaya karşı çıktı. Şunu ifade etmeden geçemeyiz ki Bayburt bir ve beraber olarak. Ak Partisiyle Milliyetçi Hareket Partisiyle, Cumhuriyet Halk Partisiyle, Büyük Birlik Partisiyle, Saadet Partisiyle Türkiye’de henüz darbenin istikameti belli olmadan, Sayın Cumhurbaşkanımızın sesini de duymadan bir ve bütün olarak darbecilere karşı vatanı koruma adına hepimiz oradaydık.  Bayburt olarak Türk Milleti adına bu şerden beslenen hainlere, Pensilvanya’nın Türkiye’de ki uzantılarına karanlık güçlerin beslemelerine Müslüman Türk’ün şamarını bir kez daha indirdik. Şükürler olsun Allah’ım, Teşekkürler Bayburtlum. Şunu da ifade edelim, şehitlik Bayburt için önemli bir makamdır. Biz biliyoruz ki, Bayburt’tan her çeşit insan çıkmıştır ama Allah’a hamdolsun ki din ve vatan düşmanı çıkmamıştır. Öyleyse bu şehri temsil noktasında olan bizlerde, hepimiz de Bayburt’umuzu en iyisiyle, en doğrusuyla, en güzeliyle tanıtacağız. 

Akkoyunlu yeniden başkan seçildi

Konuşmaların ardından başkanlık seçimi için oylamaya geçildi. Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu yeniden başkanlığa seçilirken kongre, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu’nun Milletvekili Şahap Kavcığoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş ile birlikte Haluk Akkoyunlu’ya ahşap yakma tekniğiyle yapılmış bir tablo hediye etmesi ile sona erdi. Yeni yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu.

BAYBURT ŞEHİT AİLELERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
ŞADDER YÖNETİM KURULU
(ASILLAR)

1- Hayrettin Haluk AKKOYUNLU (Kurucu Başkan)
2- Yılmaz ŞAHİN  (Genel Sekreter) (Şehit Babası)
3- Fehim OKUR  (Muhasip)  (Şehit Kardeşi)
4- Salim AKDENİZ (Şehit Babası)
5- Kemalettin ŞAHİN (Güneydoğu Gazisi)
6- Selami KÖKSAL (Güneydoğu Gazisi)
7- Arif LÜLECİ (Güneydoğu Gazisi) 

(YEDEKLER)

1- Özden ÇEKER  (Şehit Babası) 
2- Gökhan AÇIKGÖZ (Güneydoğu Gazisi) 
3- Hidayet ŞEKER (Kıbrıs Gazisi)
4- Nurettin EŞİYOK (Şehit Babası-Kurucu Üye
5- Ayhan BOZO (Şehit Kardeşi) 

DENETİM KURULU
(ASILLAR)
1- İbrahim Hakkı ÖZGER (Başkan-Kurucu Üye)
2- Mustafa AKBAŞ (Avukat-Kurucu Üye)
3- Metin ALTIKAT (Şehit Evladı )

YEDEKLER
   
1- Ömer DURGUT (Kıbrıs Gazisi)   
2- Süleyman TURAN (Şehit Kardeşi)
3- Ayvaz ÇELİK (Kıbrıs Gazisi)
                                                                             
DİSİPLİN KURULU
ASILLAR  
    
1- İhsan ALTINSOY (Başkan-Şehit Babası) 
2- Yahya DURSUN (Güneydoğu Gazisi)
3- Selahattin KARAMAN (Şehit Kardeşi)
4- M.Reis TÜRKOĞLU (Şehit Kardeşi)
5- Mehmet OZULU (Kıbrıs Gazisi)
    
YEDEKLER   
 
1- Gülçin AKDENİZ (Şehit Annesi)
2- Nurettin YİĞİT (Güneydoğu Gazisi)
3- Mahmut YAZAR (Şehit Kardeşi)
4- Kemal KALACOŞ (Kore Gazisi )
5- Tahir AYENGİN (Kıbrıs Gazisi)                            



Anahtar Kelimeler:
ŞADDERHaluk Akkoyunlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gazi 7 yıl önce

Çok güzel bir kongreydi Gazilerden Yahya DURSUN un o resmi kıyafeti ile Kuran Tilaveti ve Ardından Küçük Mehmetçiğin BAYRAK şiiri ve Slayt gösterisi salonda ki herkesi ağlattı. Duygulu anlar yaşandı. Başkanı Tebrik ediyorum

Avatar
Nurettin YİĞİT 7 yıl önce

Program çok harikaydı. Kısa sürede hazırlanmasına rağmen her şey çok güzeldi. Gazi arkadaşlarımızdan Yahya DURSUN bey in kuran tilaveti dinlemeye değerdi. Sonra Küçük Mehmetçik Çağatay KATIRCI nın Bayrak şiiri ve slayt gösterisi bizleri çok duygulandırdı öyle sanıyorum ki o salonda ağlamayan kimse kalmadı. Bizi kongrede yalnız bırakmayan Milletvekilimize Belediye başkanımızı siyasi parti il başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Şehitler ölmez Vatan bölünmez. Nurettin YİĞİT Güneydoğu Gazisi

Avatar
İbrahim IRMAK 7 yıl önce

Selamunaleyküm Ben Şehit Üsteğmen Çağlayan IRMAK ı İbrahim IRMAK Kendim de bir Gaziyim. Kış aylarında Kütahya da Yazın Arpalı da ikamet ederim. Derneği Kurduğu günden beri bizleri hiç yalnız bırakmayan Haluk Başkana ve yeni yönetimine başarılar dilerim. Oğul ALLAH senden razı olsun. Bayburt ilindeki Şehit Ailelerini Gazileri bir çatı altında toparladın ve bıkmadan usanmadan bize hizmet ediyorsun.

Avatar
BAYBURTLU GENÇLER 7 yıl önce

Sayın başkanı ve yeni yönetim kurulunu tebrik eder Haluk Akkoyunlu başkana bundan önce yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz ve bundan sonra yapacağı çalışmalarda Allah yar ve yardımcısı olsun
Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor Gaziletimzie sağlık sıhhat diliyoruz

Avatar
Merve EŞİYOK 7 yıl önce

Başta Haluk AKKOYUNLU olmak üzere tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Küçük bir dernek koskocaman bir bütün büyük bir aile oldu. Hep bizim şehit ailelerinin, gazilerin yanında olan hiçbir zaman yalnız bırakmayan Haluk amca sonsuz teşekkürler. Rabbim seni basımızdan eksik etmesin. Hayırlı uzun ömürler.

Avatar
Bayburt Sancağı 7 yıl önce

Şehit Ailelerine ve Gazilere yakışır bir konrge olmuş hayırlı uğurlu olsun.Şehitlerimizin Ruhu şaad olsun mekanları Cennet olsun. onların ailelerine hizmet edenlerden de Allah razı olsun

Avatar
Eda KOSTİK 7 yıl önce

Ben Arpalı Beldesinden Şehit Fatih KOSTİK in kızı Eda KOSTİK. Haluk amcam bu derneği kurduğunda ben 3-4 yaşlarında bir çocuktum. Babam Şehit olduktan sonra beni Fuat dedem ve Hacı hanım nenem büyüttü bu günlere getirdi. Allah onlardan razı olsun. Şimdi ise büyüdüm, Üniversiteyi bitirdim ve Bayburt ta Bir Kamu kurumunda çalışmaktayım. Haluk Başkanı o günden beri tanırım öz amcam gibi sever ve saygı duyarım, Onun Şehit Ailelerine ve Gazilere olan düşkünlüğüne en iyi bizler biliriz. Tekrar başkan seçilmesine çok sevindik. Tebrik ediyoruz. Başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.