Pehlivan: "Valilik olarak desteklerimiz olacak"

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, çıkan yangın sonucu 2 ev ile bir ahırın zarar gördüğü Nişantaşı köyünde incelemelerde bulundu.

Pehlivan: "Valilik olarak desteklerimiz olacak"
Bayburt Postası - Vali Pehlivan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç ile geldiği köyde, muhtar Abubekir Altındaşoğlu tarafından karşılandı.

Yangın alanında incelemede bulunan Pehlivan, evi yanan Recep Altındaşoğlu ile bir süre sohbet ederek bilgi aldı. 

Pehlivan, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının, köy muhtarı Abubekir Altındaşoğlu'nun ilgili birimlerle irtibatı dolayısıyla can kaybı yaşanmadan en az maddi zararla atlatıldığını söyledi.

Yangınla ilgili ihbarın alınmasıyla başta itfaiye olmak üzere AFAD, UMKE, İl Özel İdare, jandarma ve 112 ekiplerinin en kısa sürede olay yerine intikal ettiğini belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

"Bir kısmı ahır, diğer kısımları ise evler olmak üzere üç kısımdan oluşan yapılar, başta çatıları olmak üzere büyük ölçüde yangına maruz kaldı. Çok şükür ki can kaybı olmadı, bu durum bizleri memnun etti. Yine yangının bitişikteki evlere sıçramaması için her türlü önlem alındı. Mevcut yapıların da önemli kısımlarını muhafaza altına alarak en az zararla yangın atlatıldı."

Yangında maddi zarara uğrayan aileye hem "geçmiş olsun" dileklerini iletmek hem de yangınla ilgili bilgi almak için Nişantaşı köyüne geldiğini ifade eden Pehlivan, "Yangında zarar gören yapıların ekiplerce temizliği yapılıyor. Hızlı bir şekilde mevcut yapının onarılacak durumu tespit edildiği için gerekli işlemlerin yerine getirilmesiyle ilgili bizlerin hem AFAD aracılığıyla hem de ailenin mağduriyet durumu göz önüne alınarak Valilik olarak desteklerimiz olacak. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde aileyi yine evlerinde barındırma imkanımız olacak." diye konuştu.

Pehlivan, yangında evleri hasar gören 7 kişilik aileye yardımları dolayısıyla köy sakinlerine, muhtar Altındaşoğlu aracılığıyla teşekkürlerini iletti.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT VALİSİ !!! 5 yıl önce

Bu vali, adam gibi adam, böyle şehre böyle değer, mükemmel bir adam. Allah sağlıklı uzun ömür versin bizden biri olmuştur.