Pehlivan: "15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız"

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi.

Pehlivan: "15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız"
Bayburt Postası - 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi.
 
Programda konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen programların hayırlara vesile olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilecek etkinliklerin amacının 15 Temmuz darbe girişiminin unutturulmaması olduğunu bildiren Vali Ali Hamza Pehlivan, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nı unutmadığımız, unutturmadığımız gibi.” dedi.
 
Kurtuluş Savaşı ve Kop Dağı Müdafaası’na benzer şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin de hafızalara kazınması gerektiğini vurgulayan Vali Pehlivan, “Tıpkı şu anda terör örgütlerine karşı, bu örgütlerin arkasına yuvalanan, direkt veya dolaylı olarak onları destekleyen düşmanlara karşı verdiğimiz mücadeleyi unutmadığımız ve unutturmayacağımız gibi 15 Temmuz’un da unutulmaması ve unutturulmaması gerekir.” ifadesini kullandı.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde hayat olağan şekilde devam ederken ne yazık ki FETÖ/PDY terör örgütü adı altında yapılanan bir grup bölücü ve yıkıcı hainlerin menfur planlar yaptığını ve bu planlarının 15 Temmuz’da ortaya çıktığını anımsattı. Bu girişimlerin onlarca ya da yüzlerce yıla dayalı bir tarihsel arka planı olduğuna dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bu girişim bir takım büyük plan ve projelerin hayata geçirilme arifesiydi. O günlerde yaşananları hatırladığımızda elbette ki hepimiz hayıflanıyoruz. Bunu yapanların ne amacı vardı da bu cennet vatanımıza kast ettiler. Baktığımızda; bu menfur grubun maddi olarak hiçbir eksiği olmadığını görüyoruz. Ama manevi anlamda iflas noktasında oldukları anlaşıldı. Ne eksikleri vardı? Vatan sevgisi! Gerçek ve samimi anlamda inanç eksikliği… İnandıklarını söylüyorlardı. Hakk’a değil batıla inanıyorlardı. Eğer Hakk’a inansalardı böyle bir ihanet girişiminde bulunmazlardı.” diye konuştu.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan, 15 Temmuz’da Türk Milleti’nin tarih boyunca yazdığı kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediğini belirtti. Türk Milleti’nin kendisini bölmek isteyenlere karşı o gece başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrıları doğrultusunda birlik, beraberlik ve zorluklar karşısında yekvücut olduğu mesajını verdiğini dile getiren Vali Ali Hamza Pehlivan, “Vatanımız bir. Bayrağımız bir. Milletimiz bir. Devletimiz bir. Ezanımız bir. Bunu böyle kabul etmeyenler kusura bakmasınlar; 15 Temmuz’da aldıkları cevap yeterli gelmiyorsa bundan sonrada aziz milletimiz bu inanç ve şuurla yoluna devam edecek. Bundan sonrada birlik ve beraberliğimize kast edenlere de yeri ve zamanı geldiğinde hak ettikleri cevabı verecektir.” dedi.
 
Konuşmasının devamında ziyaret için gittiği şehit ailelerinin gururlu duruşundan örnek veren Vali Pehlivan, “Bu sabah Şehit Recep Eşiyok’un ailesini ziyaret ettik. Şehidimizin babası Nurettin amcamızın gözünde yaş var. Fakat yüzünde gurur, kalbinde vatan sevgisi ve inanç vardı. Onun gibi nice şehit anneleri, babaları ‘Vatan sağ olsun.’ diyor. Ne mutlu ki; bunu sözde bırakmayan, yeri geldiğinde göğsünü siper eden bir milletin mensuplarıyız. Aziz Türk Milleti’nin mensubu olmaktan gurur duyduk. Her zaman da gurur duyacağız inşallah.” İfadelerini kullandı.
 
Vali Ali Hamza Pehlivan konuşmasında terör operasyonlarını yoğun bir şekilde sürdüren güvenlik güçlerine de görevlerinde Allah’tan kolaylıklar vermesini diledi. Türk Milleti’nin her ferdinin yeri geldiğinde vatanını savunacak bir er olduğuna vurgulayan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Bunu söyleyebiliyor olmak ayrı bir guru vesilesi. Elbette ki vakti zamanı geldiğinde yine meydanlara koşacağız. Ama şunu da unutmayacağız; nöbetimiz her alanda devam ediyor, devam etmeli. Evlerimizde, işlerimizde yüklendiğimiz vazifeleri en iyi şekilde yerine getirerek nöbetimizi sürdüreceğiz. Sağa, sola sapmadan dosdoğru bir şekilde gideceğiz. Doğrudan yana olacağız. Bilgiyi doğru kaynaktan öğreneceğiz. Kula kulluk etmeyeceğiz. Çünkü bir yıl önce yaşadıklarımız, bilgiyi doğru kaynaktan öğrenmemek, birilerinin peşinden gitmek ve beyinlerin yıkanması sonucu yaşandı.Biz ne kadar güçlü olursak, mazlumlar da o kadar güçlü ve rahat olur. Çalışacağız, çabalayacağız. Bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
 
Memiş: “15 Temmuz’u gelecek nesillere iyi anlatmılıyız”

Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Temmuz ayının Türk Milleti tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, 15 Temmuz’un gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğini kaydetti. 

Memiş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şunu unutmayalım ki temmuzlar Türk toplumunda önemli bir yere sahiptir. Örnek vermek gerekirse 20 Temmuz’da Mehmetçiklerimiz Kıbrıs’ta düşman kuvvetlerine karşı vatanını müdafaa ediyordu. Kıbrıs’ın Türk Vatanı olarak kalması uğrunda şehit ve gazi oluyorlardı. Şair onları tasvir ederken diyordu ki ‘’Öyle bir iman öyle ihlas ki, Secde eder cümle canlı ve bitki, Bir temmuz akşamı Allah şahit ki, Şaha kalkmış vatan idi Mehmedim.’’ Evet, Mehmetçik 20 Temmuz’da şaha kalkmış vatan idi. O Şaha kalkan Mehmet’in torunları da 15 Temmuz’da o bizim kutsalımız olan askeriyemizin içine sızmış olan paçavradan adamların, çapulcuların, dışarıdan destek alan emperyal güçlerin ülkemizdeki uzantıları, hem paralel devlet yapılanması hem de paralel din yapılanmasının temsilcileri, FETÖ’nün uşaklarına ve onların tanklarına, toplarına tüfeklerine karşı göğüslerini siper ederek imanlarıyla durdular. Bu toprakların vatan olarak kalması yolunda milletimizin bölünmemesi adına canlarını seve seve bu aziz vatan için feda ettiler. Şunu ifade edelim ki bugünleri unutmamalıyız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünya tarihinde eşine bugüne kadar rastlanmamış olan bu kahramanlık destanlarını çocuklarımız vasıtasıyla gelecek nesillere aktarmalıyız ki bu tür alçakça ve kahpece saldırıların bu aziz vatan topraklarında bir daha yaşanmasını engellemiş olalım.”  

“Çapulcu sürülerini, şerden beslenenleri istemezük”

“Birileri ne derse desin. Birileri nerden bakarsa baksın bütün Anadolu’da hepimiz bu alçakça girişimin olduğu geceyi yaşadık. Ama Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bu gençlikten umudu olmayanların, bu gençliği hiçe sayanların sukutu hayale uğradıkları, yine bu gençlikten ümit var olanlarında hep birlikte gördüğü bir şey vardı.  Bu gençlik Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle zamanın ve mekânın ona ait olduğu şuurundaydı. Bu gençlik kim var? Sorusuna sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyecek iman ve cesarete sahipti.  Ve biz Bayburt’tan 7 den 70’e bir olarak bu paçavradan adamlara, bu şerden beslenenlere, emperyal güçlere, bu milletin yükselmesinden ve hükümetimizin gücünden rahatsız olanlara Saat Kule Meydanından seslendik ve bir tokat vurduk. Dedik ki ,mademki biz Bayburtluyuz, bu paçavradan adamları, çapulcu sürülerini, şerden beslenenleri istemezük. Bu milleti böldürmezük. Bu hükümeti yedürmezük. Şükürler olsun Allah’ım teşekkürler Bayburtlum. Bu sözü söyledik ve bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde onun liderliğinde Başbakanımızla birlikte onların seslerine kulak vererek yine sokaktayız yine o günü temsili olarak o günü hep birlikte yaşayacağız. Bu paçavradan adamlar 15 Temmuz da şunu gördü, bir ses söylediğinde bir söz ifade ettiğinde o söze o sese kulak veren yetmiş milyon Müslüman Türk gencinin olduğunu gördüler  ve o emperyal güçler şunu da bildiler ki bu milletiyle beraber olan bu millet ölüme gidiyorken onlarda o millet ile birlikte ölmeyi göze alan Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Devlet Bahçeli’yi ve bu ülkenin kahramanlarını gördüler. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bir ve bütün olarak ittihat ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece bu millete hiçbir zaman zeval olmayacaktır. Rabbim sana hamdolsun ki o gün Bayburt’ta Allah’a çok şükür hepimiz o meydandaydık, hepimiz o şer güçlerin karşısındaydık. Ve son sözlerim şairin ifadesiyle o paçavradan çapulculara o soysuzlara o şerden beslenenlere bende diyorum ki; “İmansız askerin, korkak paşanın, bir boyuna bir de enine tükür/Kaçarken vurulup yere düşenin bir kanına bir de leşine tükür.”
 
15 Temmuz darbe girişimi gecesine benzer şekilde salaların okunup, duaların edildiği program sonrası Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 15 Temmuz konulu sergi gezildi.
 
Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcıları Mutlu Almalı ve Tamer Kılıç, Aydıntepe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. ​

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.