Pasaport ve sürücü belgeleri artık nüfus müdürlüklerinden alınacak

Bayburt'ta vatandaşlar, pasaport ve sürücü belgelerini nüfus müdürlüklerinden almaya başladı.

Pasaport ve sürücü belgeleri artık nüfus müdürlüklerinden alınacak
Bayburt Postası - Yeni düzenlemeyle vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek noktadan alabilecek. 

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya randevu.nvi.gov.tr internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini inceleyerek buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Pehlivan daha sonra sürücü belgesi yenileme işlemleri için parmak izi verdi.

Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceden emniyet müdürlüklerince verilen pasaport ve sürücü belgelerinin, bugün itibarıyla nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandığını belirtti.

Teknolojik imkanların genişlediğini dile getiren Pehlivan, şunları söyledi:

"Artık kurumlarımızın bilgi ağları birbirleriyle entegre vaziyette. Buraya gelen vatandaşlarımız hem nüfusla ilgili bilgilerini, emniyet, adliye ve ihtiyaç duydukları diğer bütün birimlerle ilgili bilgileri sistemden çekilecek. Böylece çok kısa sürede başvuruları alınacak ve işlemler tesis edilecek."

Pehlivan, nüfus müdürlüklerinde hususi pasaport, görev ve yeşil pasaport işlemlerinin yapılacağını kaydederek, "Hususi ve görev pasaport işlemleri ilçe müdürlükleri bünyesinde, yeşil pasaport işlemleri de il müdürlüğü nezdinde yapılabilecek. Bu şekilde de inşallah vatandaşlarımıza çok daha hızlı, etkin, verimli hizmetler yerine getirilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.