Pala, 2013 yılını değerlendirdi

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bünyamin Pala, 2013 yılında kurumca yapılan çalışmaları değerlendirdi...

Pala, 2013 yılını değerlendirdi
Bayburt Postası - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bünyamin Pala, 2013 yılında kurumca yapılan çalışmaları değerlendirdi. Pala, yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün hizmet alanları içerisinden olan Bayburt'ta aile yapısının, aile değerlerinin korunması, aile içi şiddetin önlenmesi, korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların tespit edilmesi, koruyucu, önleyici ve destekleyici çalışmaların yapılmasına 2013 yılında hız kesmeden devam edilmiştir” dedi.

Açıklamasında 2013 yılında kurumca yapılan sosyal hizmet ve sosyal yardım faaliyetlerine değinen Pala, 40 vatandaşın yararlandığı Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açıldığını, evde bakım ücreti ve evde bakım hizmetinden faydalanmayan yaşlı ve engelli vatandaşların tespiti için il genelinde çalışma yapıldığını belirtti.

2013 Aralık ayı itibari ile her ay 725 kişiye bir asgari ücret bakım parası ödendiğini, korunmaya muhtaç 47 çocuğa ise sosyal ve ekonomik destek vererek takiplerini yaptıklarını belirten Pala, “Suça sürüklenen ve kanunla ihtilafa düşen 75 çocuğa ve ailelerine yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici rehberlik ve danışmanlık çalışmaları yaptık. Tüm kamu binalarının, sokak ve caddelerin engellilerin erişilebileceği duruma gelmesi için çalışmalar yaptık. Engelli vatandaşlarımıza engelli kimlik kartı verilmesini sağladık” dedi.

Pala, 2014 yılında Engelsiz Yaşam Merkezini hizmete açarak engelli vatandaşlarımıza bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunacaklarını ifade ettiği açıklamasında, Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Anahtar Kelimeler:
Hayrettin Pala
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.